Kéne egy átmeneti kabát?

A kora őszi szezon nagy kedvence a farmerkabát, emellé zárkózott fel tavaly a mindenféle felvarrós bomber. A bombereknek mostanra már hűlt helye a fast fashion boltokban (eddig tartott az őrület?), de farmerdzsekiből van még bővel választék. És mutatjuk, még mi jön divatba idén szeptemberben!

Már 7 ezer forint alatt vannak remek megoldások, de most kicsit drágább dzsekiket is néztünk a népszerű fast fashion üzletekben. A szeptemberi kínálatot nagyjából a következő kategóriákra lehet bontani:

  • Tweed: A Chanel-stílusú blézerek soha nem fognak kimenni a divatból, minden egyes ősszel újra előkerülnek, változatos árakon, kevésbé változatos stílusokban.
  • Műirha: Ez a stílus is valahonnan a múltból kászálódott elő, de míg a valódi irhakabátok egykor valóban tartós és jó külsejű darabok voltak, a trehányan összerakott fast fashion műirhákban nem sok jó van. Még drágák is.
  • Military: ez most nem a terepmintás katonai trend, hanem a sujtásos, díszmagyarra emlékeztető vonal, ami a 2000-es évek elején már ment egy kört. Nem rossz amúgy, ha még nem próbáltad, jó alternatíva lehet egy huszáros kabátka.
  • Kimonó: eddig inkább nyári trend volt, most megjelent a kicsit vastagabb anyagból, kicsit ősziesebben szabott keleties stílusú kabátka is pár helyen. Szép-szép, de nem annyira könnyű beépíteni egy alapruhatárba, mint gondolnánk!
  • Parka: egyelőre a khakizöld kabátkák vékony, ingszerű verziói lógnak a fogasokról, de kábé annyiba kerülnek, mint egy rendes bélelt parka.
  • Farmer: az örök farmer idén oversized, szaggatott, felvarrós, szöveges változatban menő.
  • Bőrdzseki: a bőr- és műbőr dzsekiket egyelőre még nem néztük át, rengeteg van - valószínűleg külön körképpel jelentkezünk majd. Elöljáróban: a fekete motoros fazon a legelterjedtebb és a műbőröknek is magas az ára ahhoz képest, ahogy kinéznek.
  • Nekem hiányoznak a bomberek (elvétve azért vannak még) és ballonkabátot sem ebben a szezonban fogsz tudni könnyen beszerezni.

És akkor mutatom a kínálatot a galériában. Ismét az egyébként visszafogott irodistákra vadászó Mango volt a legnagyobb meglepetés, ahol egész extra dzsekik és kabátok várnak gazdára, például van bársony pufidzseki, nyekergős lakk kabát (ami a 80-as évekből maradhatott itt) és még sokminden más. Nyugi, élőben jobban néznek ki a cuccok, mint a képeimen, és Instán is szebben mutatnak majd egy jó filterrel!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek