Holnaptól búcsút inthetünk a virsliknek és a párizsiknak

Augusztus első napjától sok minden megváltozik azok életében, akik szívesen fogyasztanak olyan húsipari termékeket, mint a párizsi, a májkrém vagy a virsli.

Augusztus elsejével életbe lép a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása, melynek értelmében magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba, egészen pontosan a hazai termékeknek a korábbi 40 helyett 51 százaléknyi húst kell tartalmazniuk. Két hónapja a Magyar Idők azt írta, hogy a gyártók közül egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók.

shutterstock 357959924

Vagyis nem tűnnek el az olcsó termékek, csak más néven kell majd keresni azokat. A Zoom.hu cikke szerint egyébként az egyéves türelmi idő utolsó napjaiban az üzletek óriási akciókkal próbálnak megszabadulni a megmaradt készletektől. A szabályozás persze a felvágottakat, a májkrémeket is érinti, meg persze a szalámikat is, és legnagyobb bajban talán a saját márkás termékek lesznek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra