Három ok, amiért állandóan lepattogzik a körömlakkod

Gina Viviano celebmanikűrös mesélt a Women's Health magazinnak arról, mi lehet az oka annak, hogy a körömlakkunk idő előtt megadja magát, és azt is elárulta persze, mivel lehet a szavatosságát egy kicsit meghosszabbítani.

1. Türelmetlen vagy

Probléma: A szakértő szerint ha alapos munkát végzünk, vagyis az alaplakkra két réteg színes körömlakk, majd egy réteg fedőlakk kerül, akkor akár hat óra is kellhet ahhoz, hogy az egész hóbelevanc megszáradjon. Igen, HAT óra. Ennyi időt nem lehet tétlenül tölteni, de szerencsére nincs is rá szükség, csak egy kicsit óvatosabbnak kell lenni. 

Megoldás: Amíg nem szárad meg teljesen a lakk, kerüljük a vizet, vagyis nincs mosogatás, zuhanyzás, úszás. Valószínűleg kezet mosni sem érne, de ezt azért nem annyira könnyű kivitelezni. Viviano szerint lefekvés előtt egy órával érdemes kifesteni a körmeinket, hiszen ilyenkor már valószínűleg nem fogunk bele semmi komolyabb házi munkába, és ennek az időnek elvileg elégnek kell lennie ahhoz, hogy a lepedő se hagyjon nyomot a lakkon.

top-coats.gif

2. Túl szárazak a körmeid

Probléma: Talán nem annyira meglepő, hogyha körmünk nincs túl jó állapotban és töredezik, beszakad, akkor a rákent lakk sem fogja sokáig bírni. 

Megoldás: Nyilvánvalóan az alapproblémát kell megszüntetni, aminek sajnos több oka is lehet. a legegyszerűbb esetben elég, ha lefekvés előtt valamilyen jó zsíros krémmel bekenjük a kezünket. Viviano szerint érdemes olyan körömápoló terméket keresni, ami shea vajat vagy kókuszolajat tartalmaz, utóbbit főzéshez úgysem annyira ajánlják már.

3addffb123460bf6105c02cac1ec7954.gif

3. Túl hűséges vagy

Probléma: Nem vagyunk egyformák, ahogyan körömlakk és körömlakk között is lehet különbség, és hiába elégedett valaki az egyik termékkel, az lehet, hogy másnál egyáltalán nem válik be. 

Megoldás: Ne félj váltani, ha szerinted minden egyes használatnál az indokoltnál hamarabb kezd el lekopni a körömlakkod, akkor keresni kell egy másik márkát, és előbb-utóbb csak lesz olyan, ami jól bírja majd a gyűrődést (feltéve, ha tényleg a termékkel volt a gond, és nem más miatt pattogzott le a lakk.)

tumblr m7om1dEEE21r52he3o1 500.gif
Oszd meg másokkal is!
Mustra