7 kellék, ami jól jön majd a fesztelen strandoláshoz

Papucs már van 400 forintért is, de a gumimatracnak és a sátornak sem kell olyan nagy tételnek lennie. Körkép.

Szépen lassan megnyit minden strand, és ha szerencsénk van, akkor a hosszú hétvégén végig, vagy legalábbis nagyrészt olyan idő lesz, hogy megérje elzarándokolni valamelyik fürdőbe vagy a vízpartra. Ennek örömére körülnéztünk, hogy a hozzávaló kellékeket hol és mennyiért lehet beszerezni. (Nem, a fényvédelemmel most nem foglalkozunk, de erről se feledkezzetek meg, mert nagyon fontos! A fürdőruha pedig szintén külön téma lesz.)

1. Hűtőtáska- és láda

Nem kell attól félni, hogy éhezni és szomjazni fogunk, ha nem viszünk magunkkal háromnapi hideg élelmet, büfé biztos, hogy mindenhol van. Ha viszont valaki spórolni akar, vagy valamiért jobban szereti a hazait, akkor erre szüksége lesz. Ha biztosra akarunk menni, akkor nem szabad elfeledkezni a megfelelő mennyiségű jégakku (vagy jég) beszerzéséről sem, persze vannak olyan termékek is, amelyek gyártói ígérik, hogy ezek nélkül is órákon keresztül biztosítják a megfelelő hőmérsékletet. És ott vannak szivargyújtóról és hálózati adapterről is működtethető elektromos hűtőládák is, amik komolyabb beruházást jelentenek. 

hutotaska strand
Dívány

2. Fürdőlepedő

Minél nagyobb, minél színesebb és minél mintásabb, annál jobb, ugye? Jó, mondjuk az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire kényelmes feküdni rajta és mennyire szívja magába a nedvességet. Füdőlepedőt szerencsére mindenhol kapni, nem is olyan drágán, kivéve persze, ha valaki valamilyen fast fashion márkánák kívánja megvásárolni a nyár egyik legfontosabb kiegészítőjét.

tor strand
Dívány 

3. Gumimatrac

Jó, hát nehéz elképzelni, hogy egy forró nyári napon, amikor minden medence emberi húslevessel van tele, akkor jó szemmel nézik, ha valaki berongyol egy gumimatraccal a tömegbe, de a természetes vizeknél talán tudsz lebegni egy kicsit. Ha valami igazán extrára vágysz, akkor kolléganőnk tapasztalatai szerint irány az Aliexpress, ahonnan még felfújható italtartót is rendelhetsz. Igaz, nem biztos, hogy már időben megérkezik a szállítmány. Ha az idő sürget, akkor a divatszekció egyik kedvenc külföldi weboldalán, az Asoson is érdemes körülnézni, de ha megelégszel a hagyományosabb gumimatracokkal, akkor ha hiszed, ha nem, a barkácsboltok online kínálata egészen meggyőző, és itt valószínűleg pumpát is tudsz szerezni hozzájuk.

matrac strand
Dívány

4. Polifoam és társai

Van, akinek egy nagyobb, vastagabb fürdőlepedő is megteszi, de gyékényszőnyeggel, polifoammal, pokróccal, esetleg egy kempingmatraccal azért lehet növelni a komfortérzetet. Értelemszerűen a legutóbbi a legkomolyabb tétel, vannak a képen láthatónál picit olcsóbb, meg persze több ezer forinttal drágább darabok is, de az ilyen kempingmatracok önfelfújóak, szóval legalább nem kell annyira sokat bajlódni velük.

polif strand
Dívány

5. Strandsátor

Kisgyerekes családban nagyon jól jön egy ilyen sátor, ami megvéd a közvetlen napsugárzástól. Rengeteg változat van, van, amit tényleg piszok egyszerűen fel lehet állítani és el lehet csomagolni. Akárcsak több előbbi tétel esetében, a sport és a barkácsáruházak is elég jó lelőhelyek, de ha szerencséd van, akkor a hétvégi rendes nagybevásárlás közben is tudsz venni egyet egészen baráti áron, az Intersparban például a praktikeresével megegyező áron kapni strandsátrat. 

sator strand
Dívány

6. Strandtáska

A hátizsák a legpraktikusabb választás, ha az ember sok dolgot akar cipelni, de ha stílszerűek akarnuk maradni, akkor persze a strandoláshoz egy nagyméretű, feneketlen, nagyon színes, nagyon mintás táskát választunk. A fast fashion boltokban is kapni szép darabokat, de valószínűleg olcsóbban kijövünk, ha valahol máshol szerezzük be ezt a kelléket, már ha a korábban használt valamiért már nem felel meg. A haladók egyébként olyat is beszerezhetnek, amihez saját gyékényszőnyeg is jár

taska strand
Dívány

7. Strandpapucs

Ez a legolcsóbb tétel a listán, és van olyan árban is, ami könnyebbé teszi az elválást, ha esetleg az egyhetes nyaralás végén megadná magát a lábbeli. Nyilván továbbra is a tangapapucsokból a legnagyobb a választék, de nem ez az egyetlen lehetőség, és ha egy kicsit többet vagy hajlandó áldozni az ügyre, akkor még igazi háromcsíkos papucsod is lehet, amit nemrég annyira felkapott a divatvilág. 

papucs strand
Dívány
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek