Jó napot! Egy új iPhone-t és egy levél ajzószert kérek, meg egy doboz cigit!

A NAV lebuktatott egy telefonboltot, ami gyógyszertárként és dohányboltként is funkcionált.

A buliban megismerkedsz valakivel, megkínálod cigivel, beszélgettek a dohányzásra kijelölt helyen. Aztán számot cseréltek, közben persze lecsekkolod, hogy menő telefonja legyen, majd felmész hozzá és ott jól érzitek magatokat - nagyjából erre az üzletpolitikára építhette egy testvérpár a bizniszét, akik budapesti telefonboltjukban pult alól zárjegy nélküli cigit és illegális potencianövelő szereket is árultak. 

A Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság pénzügyőrei egy budapesti piacot ellenőriztek. Az akcióban mintegy 70 millió forint feketepiaci értékű hamis egészségügyi terméket, valamint 5 millió forint értékben illegális dohányterméket foglaltak le a telefonboltnak álcázott zugtrafikokban - áll a NAV sajtóközleményében.  

foto0512 03
NAV

A telefonboltban a pultok mögött a földön kartonszámra hevertek a cigik és a Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szerek és gyógyszerek, vagyis ha a kedves vásárló esetleg már nem bírta idegekkel, hogy mikor jön már az új Samsung Note, ott helyben vehetett egy kis cigit meg gyógyszert, hogy nyugodtabban viselje a várakozást. 

foto0512 01
NAV

Ráadásul a razzia során a szolgálati kutya megtalálta a boltok utánpótlás-bázisaként működő zárt raktárat is, ami szintén dugig volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel. Így a NAV a mintegy 70 ezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg 2000 csomag illegális dohányterméket lefoglalta, a vállalkozók a büntetőfeljelentés mellett pedig további 5 millió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

foto0512 02
NAV
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek