Így sakkozhat a négyzetméterekkel!

Számos alkalommal megmutattuk ebben a rovatban, hogy hogyan lehet kihozni a maximumot a pár négyzetméteres kislakásokból és miniházakból, sőt készítettünk már összeállítást a világ legkisebb házairól is. Ezúttal az alaszkai DIY lakberendező-barkácsmester, Ana White legújabb munkáját mutatjuk be: a leleményes blogger feladata az volt, hogy egy kb. 7.3 méter hosszú területet alakítson ki úgy, hogy ott akár négyen is kényelmesen elférhessenek.

Tágas tér a miniház közepén.
Tágas tér a miniház közepén.Facebook.com / Ana White

White például 500 dollárból (kb.145 ezer forint) hozta ki a kanapé fölé felhúzható, kapcsolóval vezérelhető ágyat aminek megvalósításához garázskapu liftet és tolóajtó vasalatot használt – számolt be a Daily Mail a forradalmi ötletről. Bár azt meg kell jegyezni, hogy nem tudni, hogyan fest a kis tér belakva, mivel a blogger frissen, az átadás után dicsekedett el a fehér-szürke színeket kapott remekművével.

Forgatható, variálható az ágy és a puffok is.
Forgatható, variálható az ágy és a puffok is.Facebook.com / Ana White

Az apró térben egyébként szinte minden mozgatható, forgatható és ki-be tologatható. Az előtér és a konyha közötti lépcső cipőtartónak is bevethető, de a konyharész alatt is tárolófiókok vannak. A dohányzóasztal is többfunkciós, működik lépcsőként is, de leszedhető és megfordítható tetejének köszönhetően puffként vagy laptoptartóként is kiválóan funkcionál.

Az ablakpárkányhoz rögzített felhajtható asztalból pár lépéssel munkaasztal, családi étkezőasztal vagy két kisebb asztal készíthető, de a szürke kanapéval és a tenyérnyi konyha-fürdőszobával (komposzt WC-s) is csodákat művelt a blogger. A fürdőt és a mellékhelyiséget egy elhúzható válaszfal választja el a konyha résztől, de a két helyiség közé sikerült bepréselni a gardróbot is. Mivel a házba be van vezetve a víz, így a konyha végében kialakítottak egy helyet a mosó- és szárítógépnek is. Kattintson a videóra és nézze meg, még mennyi praktikus ötlettel rukkkolt elő Ana White!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek