Ha akciós luxushajót vagy porszívót venne, még nincs késő

Az Extreme Digitalnál még péntek éjfélig tart a Black Friday. Már a kezdés is erősnek bizonyult, azonban annak sem kell aggódnia, aki csak este tud ellátogatni az oldalra, most működnek a szerverek is.

Terhelés

Már reggel csúcsterhelést kapott az erre az alkalomra megerősített szerverpark, ugyanis egy óra alatt több mint 200 ezren látogatták meg az oldalt. És nemcsak a vásárlók tömege miatt volt fennakadás, egy terheléses támadást is kapott a webshop, de fél kettő óta sikerült stabilizálni az állapotokat. Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója a Dívány megkeresésére azt is elmondta, hogy fél 4-ig mintegy 28 ezer érvényes rendelés érkezett be hozzájuk.

Amikről már biztosan lecsúszott

A slágertermék az akciós televízió volt és a játékkonzolok, valamint a mobileszközök. Bár utóbbiból még maradt, a több ezres játékkonzol készlet mindössze 2 óráig bírta. "1000 játékkonzol, 2000 televízió, ugyanennyi táblagép és 6000 mobilkészülék fogyott kora délutánig, de nagy sláger volt a Converse cipő is, amiből 600 párral készültünk, ám 3 órán belül elfogyott a készlet. Nagy volt a kereslet a kávéfőzőkre is, délutánig annyit adtunk el belőlük, mint októberben összesen" - mondta Várkonyi, aki hozzátette, a legtöbb darabszámmal a fél áron kapható Bosch porszívóból készültek.

shutterstock 105669233
Shutterstock

Akciós luxushajó?

Bár eléggé megcsappant a felhozatal, azért még így is lehet nagy akciókat kifogni. Például azoknak, akik luxushajót vennének, de azért jól jönne ha az akción akár 13 millió forintot is spórolhatnának. Ha hiszi ha nem, fogyott a hajókból is, igaz, nem a legdrágábból, de úgy tűnik egy 11 milliós darab gazdára talál. Várkonyi Balázs egyébként imondottan örül annak, hogy úgy látják, a fogyasztók tudatosan vásárolnak, végigböngészik az akciós ajánlatokat és sok időt töltenek az oldalon, ahelyett hogy kapkodnának. 

Megkezdték a rendelések összeállítását

A napközben fellépő rendszerhibák miatt előfordulhat, hogy utólag több visszajelzést is kapott a vásárló megrendeléséről: ez esetben mindig az első megrendelés az érvényes. A vásárlóknak nem szükséges külön lemondaniuk a nem szándékos megrendeléseket, a kiszállítás állapotáról és időpontjáról minden esetben SMS-ben kapnak tájékoztatást akár házhozszállítás, akár bolti átvétel esetén.

shutterstock 179051354
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek