Daganatos betegségek terápiáját is fizetik már a biztosítók

Ha nem is általános még, de egyre több biztosító jön elő olyan biztosítási típusokkal, amelyek a baleseti sérülések és rokkantság mellett a daganatos, vagy a akár szív- és érrendszeri betegségek esetén is védelmet nyújtanak. Szerencsére a legtöbb nagy biztosító felismerte, hogy ezek a betegségek a lelkiek mellett hatalmas anyagi terhet és súlyos bevételkiesést is jelentenek a betegeknek és családjaiknak. Sőt vannak olyan biztosítási típusok, amelyek kimondottan a nőket érintő megbetegedések esetén segítenek anyagilag. 

Sok biztosítónál a daganatos (vagy ahogy több helyen is fogalmaznak: "kritikus") betegségek esetén is fizet a biztosító. A legtöbb helyen egy összegben történik kifizetés, de van, ahol a kezelés költségeibe is beszállnak, sőt akad olyan társaság is, ahol járulékot fizetnek. És van olyan cég, ahol kimondottan a női daganatos megbetegedésekre is kínálnak biztosítást. 

Hogy hol mennyit fizetnek és mire, az persze azon is múlik, hogy az ügyfél milyen havi díjat tud vállalni, ha pedig kiegészítő biztosítással köti, akkor milyen az alapbiztosítása. Néhány társaságnál nyilatkozni kell az egészségügyi állapotáról, befolyásoló tényező lehet az is, ha mondjuk cigarettázik, és persze az életkora sem mindegy. 

shutterstock 229629718

Aegon

Az Aegon biztosítónál lehetőség van olyan daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítást kötni, ahol akkor használható fel a pénzösszeg, ha a biztosítottnál daganatos betegséget diagnosztizálnak. Ilyenkor lehetőség van a kieső jövedelem pótlására, a beteg gyógyulását vagy komfortérzetét javító szerek vásárlására, vagy költségesebb - esetleg hazánkban nem is elérhető, vagy nem támogatott - kezelések finanszírozására. De olyan kiegészítő biztosítást is választhat, ami 20 féle kritikus betegség (a daganatos megbetegedés mellett például a szív- és érrendszeri megbetegedés, veseelégtelenség vagy éppen szklerózis multiplex) diagnosztizálása esetén nyújt pénzügyi segítséget. Sőt, gyermekvállalás előtt álló nők köthetnek olyan biztosítást is, ami kifejezetten női műtéti beavatkozások esetén fizet, amibe a császármetszés is beletartozik. 

Aig Direct

Itt lehetőség van olyan, kifejezetten nőknek szóló biztosítást kötni, amihez bónuszként jár egy női táskavédelmi biztosítás is. Elsőként morbidnak hangzik, talán másodiknak is, ugyanakkor  fogja fel tényleg bónuszként, vagyis úgy, hogy a daganatos megbetegedés miatt kötötte meg a biztosítást, de ha esetleg kirabolják és megszabadítják a táskájától, milyen jól is jön az az összeg, amit a kulcsok, bankkártyák, iratok pótlására kap, sőt még egyéb értékeit is megtérítik attól függően, hogy milyen csomagot választott és mennyi idős. De természetesen lehetősége van a férfiaknak és a nőknek is más csomagot választani, ez szintén segítséget nyújt daganatos betegség diagnosztizálásakor, sőt jövedelempótló támogatást is biztosít. 

Allianz

Az Allianz biztosítási programok közül két olyat is lehet választani, ami nem csak baleset esetén segít a gyógyulásban és a kórházi költségek finanszírozásában, hanem például daganatos megbetegedések esetén is. A Medicína Extra például szívinfarktus vagy daganatos megbetegedések esetén is fizet egyösszegben. A Gondoskodás Program esetében pedig kiválaszthatja, hogy milyen események bekövetkeztével szeretné anyagi biztonságban tudni a családját, ezek között a baleset és rokkantság mellett szintén választhatóak a kritikus betegségek is. Ez a típusú program egyszerre befektetés is, mivel úgy működik mint egy sima életbiztosítás, csak egyszerre akár 10 főre, vagyis az egész családra is megkötheti. 

CIG Pannónia Biztosító

A Best Doctors Egészségbiztosítás keretein belül van arra lehetősége az ügyfeleknek, hogy második szakvéleményt kérjenek, és külföldi kezelés költségeihez is jár fedezet. Nem csak daganatos megbetegedés esetén nyújt segítséget, de szívkoszorúér, szívbillentyű csere, szerv és szövetátültetés, valamint idegsebészeti beavatkozások esetén is segítenek. 

Generali

A TestŐr élet-, baleset- és egészségbiztosításnál leginkább arra ösztönzik az embert, hogy egészséges maradjon és baleset se érje, ugyanis minimum tízéves tartamú, kármentes szerződés esetén lejáratkor kétévnyi díjat bónuszként visszakap az ügyfél. Kórházi és műtéti ellátások mellett rosszindulatú daganatos megbetegedés, szívinfarktus, agyi érkatasztrófa, krónikus veseelégtelenség, AIDS, szívkoszorúér-műtét (by-pass) diagnosztizálása esetén is fizet a biztosító. 

Groupama

GyógyTárs egészségbiztosítás annak a csomagnak a neve, amelyre a Groupama Biztosítónál nem csak kifizetést kaphat betegség esetén, de a kezelését is támogatják. A biztosítási csomagok közül választhat olyat, amiben az éves szűrések is benne vannak, sőt néhányban az egynapos sebészeti beavatkozások ára és házivizit is benne van az árban, és  rettegett betegség esetén is fizetnek. 

shutterstock 2864702

K&H Biztosító

Kockázati életbiztosítás mellé köthet olyan kiegészítő egészségbiztosítást is, ami bármilyen kórházi napi térítés, műtéti térítés vagy kritikus betegség esetén is fedezetet nyújt, akár napi  térítést is biztosítanak, ha tartósan keresőképtelen lesz az ügyfelük. A szerződés keretein belül akár egy ötfős családot is lehet biztosítani, biztosítottanként eltérő szolgáltatásokkal. 

NN

Az Életút Programban van lehetőség arra, hogy a betegséggel kapcsolatos, nem várt kiadásokat is fedezni tudja. Különböző biztosítási csomagokat állíthat össze, melyeket élethelyzetének változásával módosíthat is. A mellrák elleni védelmi csomagnál például mellrák esetén 15 munkanapon belül diagnosztikai vizsgálatot szerveznek a biztosítottnak, a rák elleni védőcsomag méhnyakrák és prosztata rák diagnosztizálásához is segítséget nyújt, de további 32 betegség (pl. szívinfarktus vagy agyvérzés) esetén is számíthat a biztosítóra. 

Uniqa

A Medhelp Egészségbiztosítás az, ami műtéti beavatkozásnál, vagy kritikus betegség felfedezésénél anyagilag segítheti az ügyfelet. Ez a biztosítás akkor is segítséget nyújt, ha a gyermekével tartózkodik kórházban. Ha pedig valami igazán komoly és összetett biztosításra vágyik, akkor ott a Med TopDoc, amely súlyos megbetegedések esetén felkutatja és elérhetővé teszi a világ legjobb specialistáit, és szükség esetén megszervezi  és állja a külföldi gyógykezelést. 

Union

Az Union biztosító az egyszeri kifizetés mellett járadékot is biztosít daganatos betegek részére, ami nem hülyeség, ha belegondol, hogy egy ilyen betegség kezelésekor hosszabb időre kiesik a munkából. A betegség diagnosztizálásakor a nagyobb összegű kifizetés mellé másfél éven keresztül kapnak járadékot a biztosítottak, a tapasztalatok szerint ennyi idő alatt kiderül, hogy a rákbeteg tünetmentessé vagy krónikus beteggé válik. A járadék vagy az egy összegű kifizetés a biztosítás típusától függ.  PrivateMed biztosítással pedig járóbeteg szakellátás, egynapos sebészet és második szakvélemény is jár a biztosítottaknak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra