DIY horgolt dobozka

Beleszerelmesedtem a pólófonalakba. Ez van, nem tudom tovább titkolni. A pólófonál pont az, aminek képzeli: trikók anyyaga (általában 80-90 százalék pamut, 10-20 százalék elasztán/polieszter ) van csíkokra vágva, miáltal egy vastagabb fonál jön létre. Ezt már többen is piacra dobták, ilyen a holland Hoooked Zpagetti, vagy a portugál Tek-tek, vagy a Yarn Art. Én csak a Tek-tekből rendeltem egy nagyobb adagot, nem bírtam ellenállni a fonalaknak.

Ezekből szinte bármit lehet csinálni, mondjuk pont sálnak és pulóvernek nem alkalmasak, de a játszónyőgetől az ékszerekig szinte bármit lehet belőlük varázsolni.

Én fürdőszobai dobozkákat készültem horgolni, ezek ugyanis könnyűek, így instant sikerélményt adnak még az olyan ultrabénáknak is, mint én. Mivel készletet rendeltem, ezért én kaptam horgolótűt is hozzá, amennyiben csak egy darabot rendel - vagy házilag készíti el a fonalat - akkor egy legalább 10-es tűre lesz szüksége. Ezt beszerezheti a Röltexekből, de érdemes megkérdezni a nagyit vagy egy idősebb szomszédot, hátha.

A kísérlethez egy csíkos fonalat választottam, amit henger alakban horgoltam meg. Rémisztően hangzik? Pedig a feladat teljesen egyszerű. Én rövidpálcával csináltam, mivel ez a legegyszerűbb. Ha fogalma sincs, miről beszélek, ezzel a videóval kezdje a horgolást, ígérem 5 perc alatt meg fogja érteni, hogy működik a dolog. A rövidpálcával egy egyenest fog kapni, ha ezt összefogja a végénél, akkor meglátja, megfelelő-e az átmérő. Amennyiben igen, akkor egyszerűen a második sort úgy kezdje meg, hogy az utolsó szembe ölti a következő sor első darabját, és máris kész a kör. Innentől fogva csak körbe-körbe kell horgolni.

A tároló maximum egy óra alatt készült el, gyakorlatilag csak körbe-körbe kellett horgolni. Én az aljára egy filcet varrtam, de csigavonalban haladva horgolással is lehet zárni a munkát. Nem mondom, hogy én fogom megkapni az idei Év horgolója-díjat, mindenesetre nagyon élveztem a horgolást.

Annyira, hogy kb. plusz 10 perces munkával összedobtam egy karkötő-gyűrű szettet is, szintén horgolással, egyszerű láncszemsort alkotva.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek