no

Menő/ciki: az irodai kellék, ami teljesen haszontalan, de legalább jól néz ki

Az Oki Santo nevével fémjelzett, japán Nendo Design Stúdió piacra dobta a világ egyik legfeleslegesebb irodai termékét. És miért nem lesz ez tuti bukás? Mert annyira jól néz ki, hogy biztosan sokan lecsapnak rá.

Rendben, egy ideális világban manapság már minden adott ahhoz, hogy az irodai levelezés kizárólag e-mailen történjen, a szakirodalmat pedig online előfizetéseken keresztül olvassák a dolgozók. Ennyire ideális azonban kevés munkahely van, így még mindig érkeznek a dolgozóknak papír alapú levelek és szerződések, újságok és egyéb küldemények, melyek többnyire vastag befőttesgumival átkötve jutnak el az asztalukig. Ezt a befőttesgumit pécézte ki magának a Nendo, és tervezte át teljesen, úgy, hogy az eddig megszokott forma helyett térbeli kiterjedést is kapott: egy kis gumikocka formájában.

Kép: nendo.jp
Kép: nendo.jp

A Nendo szerint ez a forma igazából azért jó, mert így sokkal könnyebb fogást találni a gumin és kikapni a fiókból. Azt nem tudjuk, hogy a céges postázókban dolgozók mekkora megszólítandó célcsoportot jelentenek, de a kockagumi arra is tökéletes lesz, hogy ha kirántja a fiókját, akkor a kollegákat megegye a sárga irigység, amiért önnél nem a bizarr spagettivé összegubancolódott befőttesgumik, hanem jóval nagyobb térbeli kiterjedésű – és így jóval több helyet is foglaló – gumikockák alkotják a rumlit. Ha szeretné, hogy kollégáit egye a fene, a kockagumikat egyelőre még csak Japánból, áprilistól viszont állítólag már a nemzetközi online piacokról is beszerezheti, de aztán nagyon vigyázzon majd rá, mert 10 dollárért (kb 2500 forint) adnak hármat.

Kép: nendo.jp
Kép: nendo.jp
Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (1487) (850) Ciki!
Mustra