Eladó Al Capone családi háza

Eladó az egykori maffiavezér, Al Capone, avagy a Sebhelyesarcú chicagói háza, melyet a világ egyik legismertebb bűnözője még 1923-ban vásárolt 5500 dollárért (1.3 millió forint) – írja a Daily Mail. Capone egyszerű családból származott, és bár anyagi lehetőségei nyilván mást is megengedtek volna neki, talán mégsem meglepő, hogy a ház egy tipikusan a munkásosztály által lakott környéken található. Vélhetően épp ezért nem kelt el 2009-ben, amikor egyszer már piacra dobták 450 ezer dollárért (109 millió forint), mivel a nem túl csalogató környéken hasonló adottságokkal rendelkező házakat már 180-230 ezer dollár között is lehet találni.

Ebben az az ingatlanügynök is egyetértett, aki szerint az ingatlan nem a kerület bája miatt fog elkelni, hanem a ház történelmi jelentősége fogja majd odavonzani a megfelelő vevőt. A 7244 S Prairie Ave, Chicago, IL 60619 cím alatt található ház árát egyébként 225 ezer dollárra (60,5 millió forint) vitték le, így talán már lesz olyan, aki szemet huny a hat hálószobás házban történt bűncselekmények felett és beköltözik Al Capone egykori otthonába.

A hirdetés szerint a ház első emeletét 2008-ban teljesen felújították, illetve egy új konyhát is beépítettek az alsó szintre. A házhoz tartozó két fürdőszoba egyikébe pedig egy jacuzzit is elhelyeztek. A második emeleten újraparkettáztak és a garázst is kibővítették.

A milliárdos maffiózónak természetesen nem ez volt az egyetlen háza, rengeteg időt töltött luxus szállodákban, és persze volt egy pazar birtoka Miami Beachen is. Ebben az elsősorban családi fészekként működő kétszintes vörös téglás házban lakott a felesége, a fia, az anyja valamint a testvérei és a nővérei is. Bátyját, Franket például ennek a háznak az előszobájában lőtték agyon a chicagói rendőrök 1924-ben. Az ingatlan Capone anyjának haláláig, 1952-ig volt a család birtokában. Nézze meg a galériában, hogy hol élt Al Capone!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra