Itt az ásványvizes palack, ami minden táskába befér

Ön is küzdött már azzal, hogyan erőszakolja be egy hagyományos formájú táskába, mondjuk a laptopja mellé a hengeres ásványvizesüvegét? Nincs ezzel egyedül, az elmúlt hetekben a Kickstarteren több mint hatezren támogatták Jesse Leeworthy és Jonathan Byrt ötletét, akik egy forradalmian új formájú műanyag palackban látták a megoldást. A Memobottle néven futó kreatív csapatnak 15 ezer dollára (3.6 millió forint) volt szüksége ahhoz, hogy piacra dobja levélpapírpapír szabványméretezésű, Letter, A4 és A5 fantázianevű újrafelhasználható vizes palackjait, melyek lényege épp az, hogy akár egy kisebb borítéktáskába is kényelmesen elhelyezhetők. Mert így néznek ki: 

Vékony vizes palackoké a jövő?
Vékony vizes palackoké a jövő?memobottle.com

A BPA-mentes tritánból készült, szivárgásmentes kulacs újszerű formájának köszönhetően minden gond nélkül becsúsztatható a legtöbb hagyományos táskába is a laptop, könyvek és egyéb értéktárgyak mellé úgy, hogy szinte észre sem vesszük, hogy egy vizespalackot is cipelünk. A mosogatógépben elmosható, 30 mm vastag palack két kiszerelésben, 750 ml-es és 1.25 ml-es verzióban lesz majd kapható, várhatóan 13 font (5050 forint) körüli összegért - számolt be róla a Designboom.com

1436972
memobottle.com

„Mindig is szenvedélyes környezetvédő voltam, és undorítónak tartottam, hogy csak egyszer használjuk fel a műanyag palackot, aminek felhalmozása katasztrofális hatással van a környezetünkre. Továbbá az iskolai és az egyetemi évek alatt szinte képtelenség volt olyan hátizsákot illetve laptop táskát szerezni, amibe illeszkednek a vizespalackok is. Így ezt a problémát is figyelembe vettük a tervezés során" – számol be indíttatásáról a 28 éves Jonathan Byrt.

Ön szerint jól néz ki a Memobottle (de legalább praktikus), vagy béna, és marad a hátizsáknál?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2194) (1482) Ciki!
Mustra