Fúj a szél, esik az eső? Grillezni attól még lehet!

Az idei nyár eddig nem szólt a fergeteges kerti bulikról és a hatalmas sütögetésekről, hiszen alig volt olyan hétvége amikor ne lett volna meg az esély egy jó kis felhőszakadásra. De van megoldás arra, hogy semmilyen szupercella, zivatarlánc ne vegye el a lehetőséget egy jó kis grillezéstől, arról nem is beszélve, hogy olyan grilleket mutatunk, amiket akkor is használhat, ha nincsen kertje vagy terasza, vagy amikor beköszönt az ősz és a tél. Ezeket az elektromos grilleket otthon a konyhában is tudja használni, persze ha szeretné egy hosszabbítóval a szabadba is kiviheti.

Elektromos vagy faszén?

Sokan állítják, hogy a faszénen sült húsnak vagy zöldségeknek párja nincs. Ebben dönteni nem fogunk, az viszont biztos, hogy amikor kint szakad az eső vagy eleve nincs kert ahol fel lehetne állítani a grillsütőt, akkor csak ez az egy megoldás létezhet. Ráadásul itt a füsttel sem kell számolni, mindig megfelelő hőmérsékleten tudja sütni az ételeket, és nem kell kétségbeesni ha elfogyott a faszén vagy a gyújtós. A boltokban a klasszikus elektromos grillektől - hétköznapi nevükön melegszendvics sütőktől - egészen a több emeletes grillekig találtunk sütőket, és akkor még a kontakt grillekről nem is beszéltünk, bár ezzel pont a húsforgatás élménye vész el. Vagy kipróbálhatja a raclette sütőt is, ezzel sajtot tud olvasztani és teljesen új recepteket is kipróbálhat.

shutterstock 131121305

Edigital

Az Edigitalban már 6490 forintért is vehet sütőt. Ez a legegyszerűbb változat, és nagyjából úgy gondoljon rá, mint mikor a kertben a teljesen alap 2000 forintos ár körül kapható akciós körgrillt használja. A hőmérséklet szabályozható, és a leírás szerint a tisztítása is egyszerű. Ha egy kicsit komolyabbra vágyik, keressen olyat ami nagyobb méretű, egyenes és bordázott a grillező felülete és olajlecsöpögtető tálkája is van. Ilyet akár 9990 forintért is talál akár olyat is, aminek teteje is van. Igaz, ez egy kicsit drágább és 15400 forintba kerül. Kontakt grillt 13900 forinttól láttunk, míg ha valami igazán komolyra vágyik, akkor ezt a 44900 forintos darabot ajánljuk, de ezt használhatja kontakt grillként is sima asztaliként is, sőt, pirítós, gofri, barbecue és panini funkciója is van. 

Media Markt

Bármelyik típusú asztali grillt szeretné, itt is van miből válogatni. Ráadásul mióta működik a webshopjuk, akár házhoz is szállítanak, így még el se kell zarándokolni valamelyik üzletbe, ahol ki tudja van-e éppen készleten az, amit kinézett. Itt 6790 forintba, illetve 6999 forintba kerülnek a legegyszerűbb változatok, amik kicsit fapadosnak tűnnek és talán tisztítani is nehéz őket, de a kerti grillt sem leányálom kitakarítani. 16999 forintért már valamivel komolyabbat vihet haza, 19999 forintért pedig olyat is láttunk, aminek egyik részén tető is van. Az igazán profiknak pedig ezt az 59999 forintos üvegkerámia verziót ajánljuk, ami már csak tényleg nevében emlékeztet a kerti grillezésre.

Egyébként ha éppen az a probléma, hogy hiányzik az egy rossz mozdulattal felborítható állvány, vagy a mindig útban lévő tető, akkor most nyugodjon meg, mert van 49999 forintos állógrill, amit rossz idő esetén be lehet tolni a nappali közepére, és szinte ugyanaz az érzése lehet mint a kertben. Raclette kedvelői 7999 forintos sütővel is hódolhatnak a szenvedélyüknek  A kontakt grill kedvelői pedig 16999 forinttól vehetnek olyat, amiben a melegszendvicsen kívül húst is tudnak sütni. 

Praktiker

Itt azért kisebb a választék, viszont árban nagyon jó a felhozatal. 7999 forintért olyan grillt vehet, amivel kőlapon süthet, alul pedig a kis lapátokban sajtot olvaszthat vagy zöldségeket grillezhet. 9499 forintért pedig kontakt grillt vihet haza, aminek kétféle grillezési felülete van, és természetesen a hőfokot is tudja szabályozni. 

shutterstock 158209556

Shopline

Itt a legegyszerűbb asztali grillt 7990 forintért beszerezheti, ráadásul ennek a felülete is elég nagy ahhoz, hogy tényleg csak annyi legyen a különbség a kinti sütögetéstől, hogy nem kell a faszénnel trükközni. 14990 forintért vehet kerámia bevonatosat vagy éppen 15490 forintért olyat, ami teljesen szag és füstmentes a víztartó tálca miatt, bár a víztartó nélkülieknél sem szokott ez gondot jelenteni. Aki a kontakt grillre esküszik és mostantól melegszendvicset is szeretne nagyiparban gyártani, az már 13990 forintért talál magának 1500 W teljesítményűt. Aki pedig a raclette grillezést szeretné kipróbálni otthon, az 16990 forinttól vehet hozzá sütőt az interneten keresztül. Ha pedig grillezés témában valami igazán drágára vágyik, akkor ezt a 46500 forintos grilltálcát javasoljuk. Ez a leírás szerint mosogatógépben mosható, de nem ajánlott, cserébe viszont gáz és kerámialapon is használhatja, és a sütőt is bírja 260 fokig.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra