Cserélje gyakrabban szemüvege szárát!

Nemrég ért véget a 2014-es Milánói Designhét, ahol az egyik legnépszerűbb kortárs japán designer, Oki Sato által alapított márka, a Nendo is felvonultatta legújabb vívmányát. A milánói Breta kerületében egyéni kiállítást kapott Nendo ezúttal egy tetszés szerint cserégetlhető, mágneses szemüvegszárral lepte meg a dizájntermékekre fogékony tömeget.

Magne-hinge-glasses-by-Nendo dezeen 6
Fotó: nendo.jp

„A szárak simán engedik, hogy kihúzzuk őket a keretből. Így a használója különböző színű és anyagú szárat párosíthat szemüvegkeretéhez. A 0.88 mm-es faragott titán keretet mágnessel ötvöztük, amelyek képesek egymásba kapcsolódni. Így a szemüveg személyre szabható, de rugalmasságának köszönhetően arra is kevesebb az esélyünk, hogy eltörjük” – mondta az 1977-ben született tervező a csavarokat helyettesítő mágneses kivitelezés előnyeiről.

Így kapcsolódik a mágneses szár a kerethez
Így kapcsolódik a mágneses szár a kerethezFotó: nendo.jp

A számos dizájndíjjal kitüntetett Nendo fekete, metál árnyalatú, teknőspáncél színű illetve kék színpalettán dobta piacra mágnessel felturbózott praktikus szárait, melyek áráról sajnos még nem adtak felvilágosítást Milánóban - írja a dezeen.com. A Nendonak egyébként júniusban kerül piacra egy kapszulakollekciója, melyet a hazánkban is megtalálható cipő márkával, a Camperrel közösen készítettek a nyári szezonra.

Magne-hinge-glasses-by-Nendo dezeen ban
Fotó: nendo.jp
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.