no

Ezek a legújabb fürdőszobai trendek

Manapság már nem csak az öltözködésben beszélhetünk trendekről, hanem a lakáskultúrában is: évről-évre dobnak piacra puccosabbnál puccosabb komplett konyhai, kerti vagy fürdőszobai kollekciókat, melyekből mindenki személyre szabottan kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbat. Ezúttal a fürdőszobai trendeket vettük szemügyre és abból válogattunk párat. Nézze meg a legújabb kínálatot a hajtás után!

1. Spa jellegű fürdőzés otthon

A tavalyi adatok alapján azt jósolják a szakemberek, hogy a 2014-es év a pezsgőfürdők és spa berendezések éve lesz a piacon. Legalábbis az Egyesült Államokban biztosan, ahol az újépítésű házak 50 százalékát már pezsgőfürdővel adják át – írja a freshome.com A gőzkabinnal vagy szaunával kombinált otthoni wellness-kikapcsolásnak megkérik az árát, de korántsem elérhetetlen. Ha efféle kis privát luxusra vágyik, körülbelül 3400 fonttól, azaz kábé 1,3 millió forinttól már megteheti.

2. Fürdőszoba a természetbe vágyóknak

Nekünk abszolút bejön a zuhanyzás alatti növénylocsolás ötlete, nemcsak praktikus,de látványos is egyben. Egyre több dizájner tervez hasonló élő felületet a belső terekbe, ami már jóval túllépi a cserepes növény fogalmát. Az élénk színekben pompázó élő falról nem is jut más eszünkbe, mint a kézzelfogható élet a fürdőszobában. Ilyen és ehhez hasonló dizájn elemekben többek között a Siol Studio utazik, de sokat spórolhat azzal, ha ide kattint és megnézi, hogy hogyan készíthet hasonló falat házilag.

3. Járkáljon fel-alá zuhanyzás közben

A spa fürdők élménye ihlette ezt a kissé hivalkodó luxuszuhanyt is, ami elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a bőrig ázás élményét vagy a fejzuhanyt. A hatalmas méretű beépített zuhanyt sejtésünk szerint tényleg azok engedhetik meg maguknak, akiknek amúgy sincsenek anyagi gondjaik, de egyes szaklapok szerint egyre felkapottabb az efféle megoldás. Nagyon trendi, de valamiért mégis inkább magányos farkasoknál, vagy legénylakásokban tudunk elképzelni hasonlót.

4. Tengerparti stílus

Talán az egyik legrégebbi, legköltséghatékonyabb és legfelkapottabb fürdőszobatrend az úgynevezett tengerparti, amit bárki könnyen elkészíthet, aki összegyűjtötte a szinte kötelező emlékeket a nyaralásaiból, úgymint különleges köveket, kagylókat, üvegbe zárt homokot vagy faágakat. Az efféle, személyes tárgyakhoz a csontfehér fal, a fa padló és a fonott kiegészítők passzolnak a leginkább.

5. Mozaik minták

Bizony, a mozaikból nem csak pajkosan játszódó delfineket lehet ám kirakni, ez a kissé hipnotikus, faltól-falig mozaikkal burkolt fürdőszoba épp az ellenkező térfélen játszik, és ez az ülő kabinos zuhany állítólag az év egyik nagy slágere. Ha ennél is jobban fel szeretnénk turbózni fürdőnket, passzintsunk a mozaikhoz nagyon kontrasztos, élénk színeket és rozsdamentes fém kiegészítőket, illetve fokozzuk a fürdőzés élményét hátulról megvilágított tükrökkel. Merész, fiatalos és ötletes megoldás, az egyik kedvencünk a listáról.

6. Természetes anyagok

A tengerparti stílusú fürdőszobánál már nyilván sejthető volt, de a természetes anyagok használata olyan trend, amibe minden más területen is beleszaladunk 2014-ben a lakberendezésben. Ugyanis a természetes anyagok - ellentétben a fentebb említett, merészebb fürdőszoba példákkal - általában időtlenek, rég kiállták már az idő próbáját. Felújításuk sem sodor senkit anyagi csődbe, a mennyezeti gerendákat is csak méhviasszal kell kezelni. Természetesen nemcsak fával, de más természetes anyagokkal, például kővel is feldobhatjuk a fürdő hangulatát. Elsősorban vidéki vagy hétvégi házakba ajánlják, azoknak ajánlott akik kedvelik a rusztikus kényelmet, a kopottas, robusztus külsőt.

7. Egyre menőbb a réz

Akik követik az aktuális trendeket, biztos észrevették már, hogy a réz a dizájn minden területén megjelent az elmúlt időszakban. Így nyilvánvaló, hogy egy-két szemfüles tervező a fürdőszobában is el tudja képzelni az exkluzív anyagot, ami ráadásul a legtöbb anyaggal, mint például kővel vagy fával jól mutat. Egy ilyen extravagáns, vörösrézből készült kádat leginkább egy városban élő szingli belvárosi lakásában tudunk elképzelni. Előnye, hogy jól mutat amolyan bútorként is a nappali egyik sarkában. Hátránya, hogy kell hozzá egy bejárónő, aki folyamatosan szidolozza.

8. A zuhanykabinok Rolls Royce-a

A minimalista stílust képviselő, üvegfalú zuhanykabin az elmúlt öt év egyik legnagyobb trendje a fürdőszoba iparban. Ez a kabin minden sallangtól mentes, mégis sokoldalú és hosszú élettartamú zuhanyszoba, az előrejelzések alapján az elkövetkezendő években sem kopik ki a divatból, így bátran beépíttethetjük fürdőnkbe. A megfizethető kategóriába tartozó zuhanykabinokról és azok árairól ide kattintva olvashat részletesebben.

9. Szállodai kényelem és ízléstelenség otthon

Az első szó, ami eszünkbe jut az ilyen fürdőszobák láttán az talán a kérkedő vagy nagyzoló, bár a dizájn világában egyik szónak sincs túl nagy jelentősége. Jó, a zebramintás kád már valóban túlzás. A merész és hatásvadász fürdőszobát egyszobás garzonokba nem ajánljuk, de parádés villákban el tudjuk képzelni, ott be lehet illeszteni a kerti törpék és arany ágykeretek közé.

10. Virágminta a fürdőben

A falra ragasztható vagy festett virágminta egy ideje sajnos már jelen van a lakáskultúrában, és a konyha, valamint a nappali és a háló után pedig megérkezett a fürdőszobákba is. Bár nem egészen értjük, miért kell csicsás virágokkal elcsúfítani a falat, a tervezők a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a legtöbb embernek szüksége van efféle élénk és energiát adó hatásokra az életükben. Ha ön is így van ezzel, az Ikea kínálatában mindig találni hasonló, falra való pipacsmatricákat.

11. Monokróm fürdőszoba

A minimalista zuhanykabinok mellett az idei év másik nagy nyertese a letisztult, egyszerű, már-már klinikai mosdóra emlékeztető fürdőszoba. A modernista stílust követők egyik abszolút kedvence, amit meg tudunk érteni, hiszen ki ne szeretné ilyen skandináv stílusú, kiváló minőségű anyagokkal telepakolt, fényes és ízléses térben kezdeni és zárni a napját. Nekünk talán a zsúfolatlansága miatt tetszik a legjobban.

12. Kabin nélküli zuhanyzó

Annak ellenére, hogy a fürdőszoba piacon az igényeknek megfelelően évről-évről változnak a trendek, ez a típus már hosszú ideje vezeti a népszerűségi listát. Pedig nem a tartozik a legolcsóbb kategóriába, mégis többen befektettek egy ilyen szettbe az elmúlt években. Minket kicsit elrettent, hogy az egész fürdőszobában állhat a víz fürdés után, de ez állítólag megfelelő lejtéssel és kellő kapacitású lefolyóval ez kiküszöbölhető. 

13. Fapadlós fürdőszoba

A fentebb már említett, tengerparti stílusú fürdőszobát idézi a fapadlós megoldás, ami 2014-ben a konyhai trendekből szivárgott át a fürdőszobák világába. Ez a tendencia hagyományos, rusztikus elemekkel működik igazán, de feldobhatjuk a teret egy-két gyertyával és családi fényképpel is. A padlót négyzet és téglalap alakú lapokkal is lerakhatjuk idén. Ez a megoldás inkább családi házaknál ajánlott.

14. Kanyargós fürdőszoba

Naná, hogy az íves, lekerekített éleket kapott fürdőszobát olasz dizájnereknek köszönhetjük. A szokatlan, de mégis működő formához egész jó passzol a mozaik és a krómból készült törülközőtartó. Egyetlen probléma lehet csak vele: nem tudjuk elképzelni, hogy hosszú távon működhet. Szerintünk hamar rá lehet unni erre a formavilágra, főleg, ha naponta többször is a szemünk elé kerül.

15. Márvánnyal és ónixszal borított fürdő

Ki gondolta volna, hogy még nem kopott ki a divatból a kis és nagy felületen is zavarba ejtően elcsépelt márvány? Pedig továbbra is népszerű, főleg természetessége miatt, és mert egyedi mintázatának köszönhetően egyszerűen nem létezhet pontosan két ugyanolyan fürdőszoba. Emiatt érthető, ha többeknek tetszik. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor 2014-ben a "minél nagyobb, annál jobb" szabályt kell követni a szemtelenül drága márvány vásárlásánál.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra