Rögzítse a falhoz a fulladásveszélyes IKEA gyereklámpa zsinórját!

A svéd bútoráruház közleménye szerint nemrég értesült egy tragikus halálesetről, melyben egy rácsos ágyban fekvő csecsemő fulladt meg úgy, hogy belegabalyodott a Smila fali lámpa zsinórjába Skóciában. A cég most felhívásban kér mindenkit aki ilyen lámpát vásárolt, győzödjön meg róla, hogy a gyermek nem éri el a lámpát és a vezetéket, és ellenőrizze azt is, hogy a vezeték biztonságosan a falhoz van-e rögzítve. A lazán rögzített vezetékek ugyanis a csecsemőkre és kisgyermekekre fulladásveszélyt jelenthetnek. 

ikea
Fotó: ikea.com

A cég arra kéri azokat akik ilyen terméket vásároltak, lépjenek kapcsolatba az áruházak cserepultjánál dolgozó munkatársainkkal, vagy forduljanak a vevőszolgálathoz, ahol ingyenes kiegészítő készletet vehetnek át, mely öntapadós rögzítőket tartalmaz (a lámpa zsinórjának falhoz rögzítéséhez), biztonsági útmutatót, valamint egy fulladásveszélyre figyelmeztető címkét. Megkeresésünkre Varga-Nagy Eszter az IKEA PR munkatársa elmondta, hogy bár kimondottan ez a típusú gyereklámpa az, amit a kiságyakhoz közel szoktak elhelyezni (jellemzően éjjeli lámpaként), de abban az esetben is nyugodtan a vevőszolgálathoz fordulhatnak a vásárlók, ha más típusú lámpa zsinórjának biztonságos rögzítését szeretnék megoldani a szülők.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.