A majonéz 10 alternatív felhasználási módja

A majonéz nem éppen a legegészségesebb dolog a világon, de számos olyan felhasználási módja létezik, ami jótékony hatású. A Wonderhowto összegyűjtött 10 érdekes alternatívát, ahol a majonézt nem étkezési célra használják, sokoldalú módon. Tegyük hozzá: az alábbiakat a házi készítésű, valódi majonézzel próbáljuk ki, tartósítószerekkel, sürítőanyagokkal dúsított bolti majonéz hajba kenésének következményeit a szerkesztőség nem vállalja.

1. Amennyiben nincs a környékünkön hajszárító, de szeretnénk leszedni egy levakarhatatlan címkét, akkor csak kenjük be vékonyan majonézzel, várjunk pár percet, majd könnyedén lehúzhatjuk.

2. Megsárgult zongorabillentyűk tisztítására is kiváló: puha ronggyal vigyünk fel egy kis majonézt a billentyűkre, pár perc múlva enyhén nedves ronggyal töröljük le, és kész is.

3. Kisgyerekes szülők rémálma, ha a falat összefirkálja a gyerek ceruzával vagy zsírkrétával. Pedig a majonéz az ilyen firkákat is képes eltüntetni. Elég bedörzsölni a falfirkát majonézzel, leülni pár percre, addig pont meg is nyugszunk, aztán vizes ronggyal töröljük le a krémet.

stockfresh 1483466 homemade-potato-salad-with-mayonnaise sizeM
Joerg Beuge / Stockfresh

4. Főleg nyáron eshet meg, hogy bedagad az ujjunk, és sehogy sem tudjuk levenni róla a gyűrűt. Ilyen esetekben többnyire a szappanos trükköt szokás bevetni, de használhatunk majonézt is. Kenjük be a gyűrű alatti és feletti bőrterületet, majd óvatosan mozgatva-forgatva húzzuk le a gyűrűt.

5. A bútorok régi fényét is visszahozhatjuk majonézzel. Kenjük be az asztalt, várjunk pár percig, és utána vizes ronggyal töröljük le a felesleget. Ebben az esetben azonban érdemes először egy kisebb területen próbát végezni, nehogy kárt tegyünk a fényezésben.

6. Sokan nem tudják, de a mai napig gyakori a tetvesség, köszönhetően annak, hogy könnyen elterjed, és nehéz kiirtani. A majonéz ilyen esetekben is segítségünkre lehet: lefekvés előtt dörzsöljünk a hajunkba bőségesen majonézt, húzzunk a fejünkre zuhanysapkát, és majd csak reggel mossuk le a pakolást. Ezután sűrű fogú fésűvel fésüljük át a hajunkat. Ezt a kúrát 7-10 napon keresztül kell elvégezni ahhoz, hogy hatásos legyen. Működési elvében semmi rejtélyes nincs, nyilván eddig tart, míg a sűrű krém alatt végre minden állat megfullad.

7. A majonéz a növények leveleit is csillogóvá teszi. Elég egy vékony réteget felvinni a levelekre, és felesleget letörölni papír törlőkendővel. Tegyük hozzá, ugyanerre a sör is jó, úgyhogy mindenki azt használja, amit kevésbé szeret.

8. A majonéz számos szépségápolási terméket helyettesíthet. A száraz, elhalt bőrt könnyen eltávolítja. Például a sarkunkat, könyökünket kenjük be vele, majd 10 perc után töröljük le a majonézt vizes ronggyal.

9. Körömerősítő hatása is van, egy kisebb tálkába tegyünk majonézt, lógassuk bele a körmeinket kb. 5 percig, és utána mossuk le a masszát meleg vízzel.

10. A tetűk kiirtása mellett érdemes pusztán hajkondicionálóként is használni. Hajápolási célzat esetén azonban nem kell egész éjszakára a hajunkon hagyni, elég pár percig fennhagyni a pakolást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra