Leszámolás a szőrrel: 6 hideggyantát próbáltunk

Eléggé kétkedve álltam a gyanták teszteléséhez, mert utoljára tinikoromban próbáltam eltüntetni velük a szőrömet – nem sok sikerrel. Persze, azóta eltelt minimum 15 év, és nyilván fejlődtek ezek a termékek is, ezért a Dívány csapata összeállt, és kipróbáltuk, hogy melyik a legjobb hideggyanta a piacon. Minden gyantát kipróbáltunk erős, gyenge, hosszú és félhosszú szőrszálakon, érzékeny és nem érzékeny bőrön.

RDA 3454

Veet EasyStrip Sheavajjal és ribizli illattal, 1399 forint

A doboza nagyon csajos, ínycsiklandó vörös ribizlikkel. A gyümölcsillat egyébként jól érvényesül, és még a gyanta is rózsaszín. Ha valaki most először vág bele az eljárásba, az se ijedjen meg, mert egy apró cédula a doboz belsejében mindent lépésről lépésre megmutat hónaljtól a lábakig. A gyantacsíkot rejtő két egymásba tapasztott papírt könnyű szétszedni, viszont csak óvatosan szabad, mert visszakunkorodik a vége! A hosszú, illetve a nem túl erős szőrök 90 százalékát nagyon könnyen és jól kiszedte, a mini szőrökkel viszont eléggé bajban van. Érzékeny bőrűeknek nem ajánlott a használata, mert nagyon kipattogzik és kipirosodik tőle a bőr.

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík ára így 116,58 forintra jön ki (ha úgy vesszük, hogy a törlőkendőket ajándékba adják), ami egyáltalán nem tűnik drágának ahhoz képest, hogy egy kozmetikai gyantázás – csak a lábakon – körülbelül 3200 forintba kerül. Igen ám, de ahhoz, hogy hasonló eredményt érjünk el a Veet gyantájával, legalább három dobozra volna szükség (persze ez függ a szőrtől is), mert egy csíkot csak egyszer(!) lehet felhasználni, ugyanis utána már nem tépi ki rendesen a szőrszálakat. Szóval, ha három dobozzal kell venni, hogy selymes és szőrmentes lábat kapjunk, akkor már majdnem 4200 forintnál tartunk. Azt hiszem, bármennyire is jó ez a gyanta, inkább választanám a kozmetikust. Abban az esetben, ha szűkös az idő, és sürgős randira/állásinterjúra vagy bármilyen eseményre készül, érdemes meggondolni a használatát, de megoldhatja az egész problémát 150 forintból egy egyszer használatos borotvával.

Depilan natural line, 1799 forint

Próbáltam válogatni a dobozok között, de mindegyik egy kicsit sérült volt. Erre pedig eléggé odafigyelek, mert ha már a doboza ennyire trehány, akkor milyen lehet a benne rejlő áru?A gyantacsíkok szerencsére még egy külön áttetsző fóliába vannak csomagolva, tehát ha sérült is a kartondoboz, legalább a gyanta higiénikus.  A doboz elején amúgy egy meztelen női árnyék látható, ocsmány zöldes-sárgás színben nyomva, és ez akkor se lesz szebb, ha ép a csomagolás.

A dobozban rejlő termék nagyon ragaszkodó: a két egymásba tapasztott csíkot nagyon nagy erőfeszítéssel lehet csak szétválasztani, és használat során is roppant fájdalmas volt letépni, mégis, a rövidebb (kb. 2 mm-es) szőröket egytől egyig mind érintetlenül hagyta, vagy beletépte a bőrbe. Jó hír, hogy a hosszú szőröket hagymástól kiszedte, és hogy nem tartalmaz színezék- és illatanyagokat, parabéneket és paraffinokat. Ha másért nem, ezért a plusz pont jár.

A dobozban 16 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík így 112,43 forintra jön ki, ami nem sokkal kevesebb mint a Veet ára. Ezt a papírt sem lehet kétszer használni, tehát ebből is legalább két-két és fél dobozra szükség van két láb gyantázásához, ami majdnem 3600 forint. Ha valaki szereti a natúr termékeket (már amennyire ez natúr, ugyanis glicerin azért van benne), és van lehetősége dzsungelt növeszteni, akkor válassza ezt a gyantát. Mi még mindig a kozmetikusra szavazunk.

Esthetic hideg szőrtelenítő gyantacsík, 999 forint

A doboza elég semmitmondó, de ez mindegy, ha a gyanta jól működik – gondoltuk. Azt írják a hátoldalon, hogy ez a gyanta érzékeny bőrre kifejezetten ajánlott, kíváncsian vártuk hát, hogyan teljesít. Állítólag illatanyag is van benne, ami viszont egyáltalán nem érződik.

Nagyon nehéz szétszedni a két egymásba kapaszkodó gyantacsíkot, és kunkorodik is a vége! Ennek ellenére rá kellett jönnünk, hogy nem gyökerestül tépi ki a szőröket, csak leszaggatja, ami kilóg a bőrből, tehát funkcionálisan inkább hasonlít egy borotvához, mint egy depilálóhoz. Az meg, hogy érzékeny bőrűeknek is ajánlott, így könnyen stimmel, mert ha nem szedi ki rendesen a szőrt, nem is okoz különösebb problémát a bőrnek, bár a paraffin és az illatanyag semmiképpen sem kedvez neki.

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Egy csík így 83,25 forintra jön ki, tehát egy olcsó termék. A dobozon az olvasható, hogy egy csík több alkalommal is felhasználható – persze, akárhányszor, csak épp egynél többször nem érdemes. Mivel azonban a lényeget, a szőrök kitépését nem tudja, hiába olcsó termék, nem érdemes vele kísérletezni, nem voltunk megelégedve vele.

Opilca szőrtelenítő csík, 1499 forint 

Rózsaszín és fehér színekben pompázik a doboza, melyen egy meztelen női alak ül – mellette két virággal. A csomagolása alapján inkább néz ki valamilyen intim mosakodótörlőnek mint gyantának, viszont a gyantacsíkoknak itt a legszebb dizájnja, és maga a gyanta is nagyon gusztusos. Ez az első termék, aminek valódi gyantaillata van, ránézésre is ez tűnik a legprofibbnak. Használat után mégis az derült ki, hogy ezt a legnehezebb szétszedni, és egyik szőrtípusnál sem felelt meg rendesen. Igaz, hogy a szőrszálak nagy részét eltüntette, de ez is csak letépte, nem ki: borostás maradt az a felület, ahol használtuk. Alkalmatlan arra is, hogy többször helyezze fel a csíkokat, de ha még használat előtt fagyasztóba teszi, legalább frissítés gyanánt lehet tökéletes, mondjuk egy átbulizott éjszaka után a karikás, bedagadt szemekre rakva.

A dobozban 20 db(!!) gyantacsík és 2 törlőkendő található. Szuper ár lenne, hogy egy csík 74,95 forintra jön ki, ha nem lenne a termék közben teljességgel használhatatlan.

X-epil be sexy, 749 forint

Az X-epil a tőle megszokott: fehér-rózsaszín-kék-lila színeket sorakoztatta fel a kartondobozon, amelyben a gyantacsíkok lapulnak. Ezeket sem egyszerű szétszedni, és sajnos, ha nem elég meleg a papírok közötti gyanta, nem egyenletesen oszlik el a szétszedés után. Ez azért nem jó, mert amelyik papíron több gyanta maradt, az könnyebben megtépi a bőrt a csík lerántása közben. Erre még a nagyon szakavatottak sem tudnak mindig ügyelni sajnos… Egyébként a papír silány minőségű, könnyen elszakad, ami szintén rásegít a bőr megsértésére. Ha azonban ügyes, és már van egy kis gyakorlata a gyantacsíkok házi alkalmazásával, ez a termék kellő odafigyeléssel kezelve nem okoz csalódást. Rendre gyökerestől kitépi a szőröket, de fontos, hogy jól melegítse fel a gyantát, mielőtt szétszedi a csíkokat, ne járjon úgy mint mi elsőre!

A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. Ez az egyik legolcsóbb gyanta a teszten, eddig mégis ez a legjobb. Egy csík 62,41 forintra jön ki, és ha ön gyakorlott gyantázó, biztosan nem fog szenvedni a használatával! A lábak szőrtelenítéséhez körülbelül 2-2,5 dobozra van szükség, ami annyit tesz, hogy 1498 forintot kell költeni erre a procedúrára. Na, végre, itt a gyanta, ami olcsóbb, mint a kozmetikus, és majdnem annyira jó is!

Balea (dm saját márkás terméke), 499 forint – a legolcsóbb gyanta a teszten!

Nem vitték túlzásba a csomagolását, egy könnyen széttéphető nejlontasakba helyezték a papírcsíkokat. A tutti-frutti illatú gyanta szép rózsaszín, a csíkokat egyáltalán nem nagy ördöngösség szétszedni, viszont roppant mód kunkorodik! A papír, amin a gyanta van, nagyon jó minőségű, és egyszerű a használata. Mivel elég nagy mennyiségben van gyanta a csíkokon, olyanoknak is könnyű lehet a használata, akik még nem gyantáztak, vagy csak ritkán szoktak. Nagyon jól kiszedi a szőrt, és talán ez az egyetlen olyan csík, amit kétszer is fel lehet használni (valószínűleg épp azért, mert nem leheletvékony a gyanta mennyisége a csíkokon!). Tökéletes akkor lenne, ha a kisebb szálakat is kiszedné, de ezt elnézzük neki, mert az X-epilhez hasonlóan ez is csak 62,37 forintba kerül. Ebből a gyantából van nagyobb kiszerelés is, érdemes megnézni, hogy az nem olcsóbb-e valamivel!

Végeredmény ugyanaz a helyzet, mint előző X-epiles társánál: olcsó és jó, de ha választani kellene a kettő között, mi az utóbbira szavaznánk.

X-epil "Be Sexy" arcra, 899 forint

Kipróbáltuk az X-epil gyantáját, amelyet az arc gyantázására (gyk: bajuszra) fejlesztettek ki. A papírja ugyanolyan, mint nagyobb testvéréé, viszont a gyanta rajta sokkal krémesebb és illatosabb. Éppen akkora a ragacsos rész, hogy a bajuszt le lehet szedni vele, nem kell ollóval vagdosni a papír széleit! Nagyon jól használható, kiszedi a szőrt, de az érzékeny bőr kipirosodhat, kipattoghat tőle, ezért mindenképpen ajánlott nyugtató krém használata gyantázás után!
A dobozban 12 gyantacsík és 2 törlőkendő található. A bajusz gyantázáshoz két csíkot kell felhasználni, ami 149, 83 forint. A kozmetikákban ezért 500-1000 forintot kérnek el, a hatás viszont azonos: minket teljességgel meggyőzött, ez a termék, ha a tesóját nem is fogjuk használni, ezt mindenképpen alkalmazni fogjuk. Ezzel is nem kevést pénzt spórolunk meg kéthetente.

A mezőny számokban

gyanta ár/csík minőség 1-5
     
Veet EasyStrip 116,58 1
Depilan natural line 112,43 3
Esthetic hideg szőrtelenítő gyantacsík 83,25 2
Opilca szőrtelenítő csík 74,95 jó, csak éppen nem arra amire kellene…
X-epil "Be Sexy" bajuszgyanta 62,41 4,5
Balea 62,37 5

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra