Az ezer forintos szempillaspirál lealázza a hatezrest

Kilenc közepes árfekvésű szempillaspirált teszteltünk. A sorrend igazán kedvező: az első helyen a két legolcsóbb végzett, a legdrágábbról meg kiderült, hogy nem érdemes pénzt kidobni rá.

A sminkesek szerint a jó smink alapja a jó minőségű alapozó (lehetőleg por állagú), szemceruza, pirosító, és a legfontosabb: a szempillaspirál. Hogy miért az a legfontosabb? Mert pillanatok alatt csodás tekintetet érhetünk el vele. Csakhogy ma már akkora a kínálat, hogy nem elég pár perc ahhoz, hogy eldöntsük, melyik a legideálisabb közülük. Mi most kilencet teszteltünk a középkategóriások közül: a Miss Sporty XX Mascara Volume, és a Max Factor 2000 Calorie spirálja döntetlenben lett a nyertes.

Miss Sporty XX Mascara Volume, 899 forint alatt (8 ml)

Ez a versenyző volt a tesztelt spirálok között a legolcsóbb, de az árához képest rendkívül jó minőségű. A keféje teljesen hagyományos, egyszerű használni. Erőteljes a színe, nem vastagít különösebben, de szépen hosszabbítja pillákat, még ha óriásiak nem is lesznek tőle. Hétköznapi viseletre tökéletes. Elég tartós, gyorsan szárad és könnyen lemosható. Jó és olcsó termék, igaz nem a legütősebb a teszteltek közül, de ha csak erre futja hó végén, tökéletes: abszolút megér 899 forintot.

Árra 5 pontot kapott, hatásra pedig 4-et a maximális 5-ből.

Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look, 2850-3300 Ft (9 ml)

Krémes állaga van, nagyon könnyen kezelhető, de kicsit macerás, mert kétszer kell felkenni, hogy igazán érvényesüljön a hatása. Valóban vastagít és rendkívül hosszabbít, de az első időkben vigyázni kell vele, mert túl sok festéket vesz fel az ecset, és így összeragaszthatja a szempillákat. Sajnos, ha megdörzsöli a szemét, jó eséllyel elkeni, és a víz, illetve a könny sincs rá jó hatással, viszont cserébe legalább könnyen le lehet mosni akkor is, amikor tényleg meg akarunk szabadulni tőle. Az ára a ma piacon lévő márkás spirálok között zseniális, csak ajánlani tudom!

Árra 4, hatásra 4,5 pontot kapott, de csak azért, mert könnyű elkenni. Egyébként tényleg az egyik legjobb szempillaspirál, szinte valóban műszempilla hatást lehet elérni vele. Érdemes kipróbálni.

L'Oreal Double Extension Carbon Black, 3290-3990 Ft (2x6 ml)

Ezt is kétszer kell felkenni, igaz, a két fázisa miatt: a fehér a tápláló-dúsító alapozóréteg, a fekete pedig a színező. Megfelelően dúsítja és hosszabbítja a pillákat, viszont iszonyatosan morzsálódik és kis fekete göböket képez a pillákon. A rövid és ritka szempillákból is szép sűrűeket varázsol. A pillákat egyenletesen vonja be festékkel, de össze is ragasztja azokat és sajnos eléggé maszatol is. Amíg új a spirál, addig enyhén „vizesebb" a formula. Nem kenődik el, de egyáltalán nem könnyű lemosni.

Árra 3 (csak 2x6 ml), hatásra 4 pontot kapott.

Max Factor Lash Extension Effect Waterproof, 3500-4500 Ft (6,5 ml)

Ezzel is műszempilla hatást lehet elérni csakúgy, mint a 2000 Calorie-val. Első ránézésre a kefe miatt úgy gondoltam, hogy sokkal nehezebb használni, de meglepő módon nagyon egyszerű felvinni a festéket a szempillákra. A vékony ecset miatt rövid szempillákra is tökéletes a használata, és ha később mégis másmilyen spirálra vált, a kefét akkor is érdemes megtartani, mert nagyon jól elválasztja az összeragadt pillákat.

Az iFX kefe

A hagyományos, sörtés kefékkel ellentétben ez a fej műanyagból készül, sok kicsi, változatos formájú tüskével, sokszor bizarr formákkal és színekben. Bármennyire is fura azonban, ezekkel a tengeri uborka külsejű kefékkel állítólag sokkal egyenletesebben és csomómentesebben vihetjük fel a festéket, mint a hagyományos sörtésekkel.

Árra 3,5, hatásra szintén 3,5 pontot kapott.

L'Oreal Telescopic Carbon Black Mascara vízálló, 2600-3990 Ft (7ml)

Nagyon kicsi és vékony az ecsete, ami azért jó, mert az egészen rövid pillákat is jól el lehet érni velük. Rendkívül jól (talán már túl jól, természetellenesen is) hosszabbít, viszont egyáltalán nem dúsít. Éppen ezért sűrűbb, de rövid pillákhoz ajánlatos használni. Az ecsete is különleges, egyik oldalán miniatűr fésűt alakítottak ki, ami miatt nem a legegyszerűbb a használata, és csak lassan komótosan ajánlott dolgozni vele, hogy ne ragadjanak össze a pillák. Hát igen, nem véletlenül dolgozták bele az ecsetbe rögtön a pillaszétválasztó kefét is. Lemosni nem könnyű, még sminklemosóval sem jön le egyszerűen, szóval ha sportoláshoz, úszáshoz is használ sminket, ez arra ideális.

Árra 4, hatásra 4,5 pontot kapott.

Maybelline Colossal Volume Express, 1900-2500 Ft (10 ml)

A csomagolása a megszokott fekete helyett kanárisárga, ami mindenképp kiemeli a mezőnyből, de sajnos csak ez. Pár éve a Maybelline még az egyik legjobb spirál volt a piacon, ez ma már nem mondható el róla. Míg régen nagyon jól dúsított, ívelt és hosszabbított, az új konstrukció csak színezi a pillákat, majd jól összeragasztja őket. Ráadásul már a felvitelekor égető, csípő érzése volt a modellnek, és ha ez nem lenne elég, az ezt a szempillaspirát használó tesztelőink többen is panaszkodtak, hogy allergiás reakciókat váltott ki náluk. Pár óra használat után a szem alatt több van belőle, mint a pillákon, viszont legalább könnyű lemosni is. Mármint azt, ami még fenn maradt.

Árra 4,5, hatásra 2 pontot kapott.

L'Oreal Lash Architect 4D, 3990-4500 Ft (10,5 ml)

Nagyon érdekes a tubus formája, de ettől még nagyon jól kézreáll. A kefe része szerencsére nem műanyag, és enyhén csavart. A festékbe rejtett kis szálaknak köszönhetően elég jól dúsít és hosszabbít, mivel ezek bizarr módon rátapadnak a pillákra. Akkor van csak baj, ha festés közben egy szőröcske belekerül a szembe: ilyenkor jönnek a könnyek, és vele együtt a festék is, azt meg a legtöbb nő már ismeri, hogy nedves pillákat képtelenség újra festeni. Ha ezt meg tudjuk úszni, látványos végeredményt ad, de egyáltalán nem természetes hatásút és maszatol is. Szerencsére legalább gyorsan szárad, ezért viszont nehéz időben szétválasztani az összeragadt pillákat: ezért az árért jobbat vártunk volna.

Árra 3, hatásra 3,8 pontot kapott.

Clinique High Impact: 5000-6000 Ft (8 ml)

Amennyire kellemes, friss illatokat gyárt a Clinique, annyira borzalmas szempillaspirált. Az még hagyján, hogy a keféje túl vastag, ezért a kis pillákat lehetetlen vele kifesteni. De amiben teljesen egyedülálló a piacon: a természetesen dús és hosszú szempillákból is képes ritkás(nak tűnőt) csinálni. Szemhéjpúder helyett nagyon jól alkalmazható, mert a szempillák festése közben, mindent megfog, csak hát a pandasmink inkább a 16 éves emós kiscsajok specialitása. Borzasztó nehezen szárad és egyáltalán nem intenzív a színe. Több tesztelő is panaszkodott, hogy használata közben irritálta a szemet, ami különösen annak fényében fura, hogy Clinique úgy hirdeti kozmetikumait, hogy ezek 100% antiallergének. Egyáltalán nem érdemes ennyi pénzt áldozni rá.

Árra és hatásra is 1 pontot kapott.

Maybelline Jade XXL PRO, 2300-3500 Ft (2x5 ml)

Elég könnyen lehet vele dolgozni, de hiába a beígért dupla effekt, ez se nem dúsít se nem hosszabbít. Cserébe legalább egyenletesen vonja be a szempillákat, nem  ragasztja össze őket, és a rövid pillákat is könnyű befesteni vele, csak hát ha se nem dúsít, se nem hosszabbít, akkor minek kenjük fel egyáltalán?

Árra 4, hatásra 3,5 pontot kapott. Mert még a göndörítő effekt is kamu...

Pár tipp a tökéletes szempillák eléréséhez

  1. A sminkelés legutolsó fázisa legyen a spirálozás.
  2. Mindig belülről kifele haladjon az ecsettel, azaz a szempilla tövénél kezdje a festést.
  3. Vagy egy fogkefével, vagy egy már használatban nem lévő (és jól kitisztított) szempillaspirál ecsettel fésülje át pilláit, hogy a rajta maradt púder, alapozó, szemhéjfesték vagy egyéb, oda nem illő dolog ne csomósítsa össze a pillákat.
  4. Ha nem hosszúak az alsó pillái, nem célszerű festeni őket (legalábbis nyáron, nagy melegben), mert hamarabb kreál mesterséges karikát a szemei alá.
  5. Lehet, hogy divatos, de egyáltalán nem biztos, hogy jól is áll a színes (kék, lila, piros, stb...) szempilla. Még szilveszterkor is érdemes óvatosan próbálkozni vele, ahogy a csillámos verzióval is jobb csak visszafogottan kísérletezni. Ha biztosra menne, a fekete és a barna diszkrét, ideális választás minden alkalomra.
  6. Mielőtt a második réteg festéket felviszi, várjon pár másodpercet, hogy legyen ideje a festéknek kicsit megszáradni, így nem ragadnak össze a pillák.
  7. Kézzel sose nyúljon a frissen festett pillákhoz ha összeragadnak, mert könnyen elkenheti a festéket. Inkább használjon kefét, vagy ha nincs, fogpiszkálót a pillák szétválasztásához.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra