Úton az új, kreatív generáció

A Portfolio Points kiállítássorozat azt a benyomást kelti, hogy Magyarország tele van kreatív fiatalokkal, és pezseg a divat- és kulturális élet. Nem biztos, hogy így van, de akár hihetünk is benne.

portfolio_mIdén negyedik alkalommal rendezik meg a Portfolio Points kiállítássorozatot, amelynek a célja, hogy a tehetséges festők, fotósok, grafikusok új generációja bemutassa a munkáit. A rendezvény nemcsak galériákban és kiállító helyiségekben lesz majd, hanem kávézókban, ruhaboltokban, mozikban, a tárlatokon kívül számos kísérőprogram lesz, bulik, koncertek, vetítések. Több mint negyven kiállító mutatkozik be a májusig tartó sorozaton, és a rendezvények helyszíne is kis híján negyven.

Az őselemek újraszabva

A programok közt szerepel például a kulturális ideológiától mentes Bükki művésztelep alkotóinak a kiállítása a Budapest Jazz Klubban, a szakácsból lett fotós Erdőhegyi Áron gyűjteménye a Formában, Nemesházi Péter Párizsban készült, kreatív divatfotói a Bobek kávézóban. Szintén a PP egyik programja a Krea Kortárs Művészeti Iskola első éves hallgatóinak a féléves vizsgamunkáit bemutató kiállítása. A diákok feladata volt három különböző témában - őselem, természeti kép és népviselet - kreatív styling tervezése, majd ezekről profi fotók prezentálása és a fotózás megszervezése.

02

A leendő divattervezők az alternatív anyaghasználat, illetve a stílusok ütköztetése terén igyekeztek bemutatni a kreativitásukat, valamint láthatóak lesznek a Gyulai Natália divattervező kreatív workshopján a hallgatók által gyűréssel, csomózással, hajtogatással, fűzéssel készült úgynevezett anyagmanipulációk.

Az enteriőr és a lakberendező szakos hallgatók vizsgamunkája egy környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő balatonfelvidéki parasztház, saját élettér és egy üzlet vagy iroda belsőépítészeti stílustervezése volt, utóbbinál elsősorban a kiválasztott cég imidzsének, arculati elemeinek a térben történő megjelenésére fókuszálva. A látványtervek mellett megtekinthetők még az órai feladatok során újrahasznosított anyagokból (üvegből, fából, műanyagból, textilből) készült világító testek. A kiállításon láthatóak lesznek továbbá a grafikus tanulók betűkompozíciói, csomagolás, kiadvány- és figuratervei, és a szeptemberben indult fotó szakosok első szárnypróbálgatásai a kamera mögött.

Képek: kreaiskola.hu

www.portfoliopoints.com

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek