Tomit nagyon nehéz volt megszereznem

szexes_mÚjabb magyar Carrie Bradshaw tűnt fel a piacon, aki kereskedő volt, majd katona, végül a motorfestésnek hála megtalálta az igazit. Szőllősi Györgyi regényt jelentetett meg a férfikeresés kalandos éveiben szerzett tapasztalatairól.

Még messze vagyunk attól, hogy tízmillió Carrie Bradshaw országa legyünk, de az utóbbi időben egyre több nőtől, és még férfitól is hallottam, hogy magát a magyar Carrie Bradshaw-nak tartja (Johnny, a férfi cipőfetisiszta kivétel). A Szex és New York második részének bemutatása után villámgyorsan debütált egy új magyar Carrie Bradshaw, legalábbis kollégái így nevezik. A Szabó Patríciánál is újabb prototípus Szőllősi Györgyi szerkesztő, katona és motorfestő, aki Szex és Titok címmel regényt jelentetett meg a férfikeresés kalandos éveiben szerzett tapasztalatairól.

19 éves voltam, amikor megszületett a lányom

A lektűr bemutatója a végefelé sajátos magyar kesergővé alakult, ahol a Trivium Kiadó vezetője terelte a témát a hazai kiadói világban átélt, embert próbáló élményeire, ez még inkább megerősített engem abban, hogy maradok az online életmódmagazinok piacán. Persze itt is nehéz lavírozni, bármikor megtörténhet, hogy egy újságíró egy nap magyar Carrie Bradshaw-ként ébred.

Szőllősi Györgyi élete viszont érdekesebb, mint a korábbi CB prototípusoké, erről a könyvbemutató utáni beszélgetésünkben győződtem meg. „19 éves koromban megszületett a lányom. Nem tervezett gyerek volt, teherbe estem, és az akkori párommal úgy döntöttünk, megtartjuk, és összeházasodunk. A kapcsolat azonban nem lett tartós, elváltunk és én kisgyerekes, huszonéves lányként kezdtem el keresni az igazit. Nagyon sokáig voltam egyedülálló anyuka, mire megtaláltam azt a férfit, aki mellett jól érzem magam."

A kényszeres keresésnek bukta a vége

„Huszonévesen az emberben még nem alakul ki, hogy mik a tényleges igényei, elvárásai a férfiakkal szemben, plusz nálam még az is közrejátszott, hogy nem akartam egyedül maradni, és egyfajta kényszeres keresésbe kezdtem, aminek mindig bukta a vége. A lányom most 17 éves, a társkeresést végigélte mellettem, azt hiszem, óriási rutinja van elméletben, remélem, majd tudja hasznosítani az életében."

Lövöldöztem, robbantottam
A szerzőtől rövid életrajzot kértünk. „Az eredeti szakmám kereskedő, de dolgoztam repülőtéren, aztán katona lettem. Mivel a lányomat egyedül neveltem, hónapról hónapra kellett megéljünk, ezért elfogadtam ezt a lehetőséget. Lövöldöztem, robbantottam, rohamoztam hegyen, aztán irodakatona lettem a kiképzés után. Akkor ismerkedtem meg a párommal. Most motorokat festünk, autókat, és bukósisakokat.

Szőllősi Györgyi hosszú egyedüllét után találkozott egy férfival. „Tomi nagyon tetszett, amikor elkezdtem hozzá járni, hogy megtanuljak motort festeni. Harsány vagyok, ő pedig visszafogott, hallgatag. Nagyon szépnek tart, és azt gondolta, hogy engem nem lehet megkapni, mert ő egy olyan kaliberű fiú, aki nem érdemel meg engem. A nagy szám még inkább elbátortalanította. Nagyon nehezen tudtam megszerezni őt, nem adta magát könnyen, de végül sikerült."

02

Spilák Klára és a könyv szerzője, Szőllősi Györgyi

A könyvíró legalább akkora tapasztalatokat szerzett a randevúzás terén, mint a díványos randevúspecialistánk, de vannak helyzetek, amikor a lányától kér párkapcsolati tanácsot. „Sok időt töltök a párommal, mert azonos a munkánk, és emiatt egy időben kicsit eltávolodtunk egymástól. A nők ilyenkor próbálják rendezni a helyzetet: beszélgessünk, legyünk együtt többet, a férfiak pedig hagyják a párjukat A lányom erre azt mondta: bulizz, legyél a barátnőiddel, ne hívd, ne írj, hagyd most békén, és nemsoká ott lesz a nyakadon. Bevált, egy nap alatt megoldódott a helyzet."

A titok
Nem szeretnénk zsákbamacskát árulni, megtudtuk, a regény címében szereplő titok az „A titok", amelyik a new age legnépszerűbb és leginkább piacképes spirituális tanítása. Ezt meghatározandó íme egy idézet a témában megjelent könyvből. „Ez a törvény a vonzás törvénye. Ez határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt." A vonzás törvényét az esemény résztvevői többször is emlegették, túl sokszor is.

Fontos kérdések pink filmekben

Megnyugtató volt az eseményen azt hallani, hogy nem minden résztvevő szereti fanatikusan a Szex és New Yorkot. Az első mozit egy barátnőmmel próbáltuk megnézni azzal a kikötéssel, hogy csak meghatározott számú sikongatást vagyunk hajlandók tolerálni, amikor a szereplők ezt túllépték, még a húszadik perc előtt, elhagytuk a termet.

01

Carrie magyar hangja

A könyvbemutatón részt vett a sorozat és film főszereplője, Sarah Jessica Parker magyar hangja, Spilák Klára, aki amellett, hogy a Szőllősi-regényből olvasott fel részleteket, beszélt a filmről is. Elmondta, az első részben a művi romantika és a giccs neki is sok volt, a második részt jobbnak tartja, mivel visszatért az önirónia, és ismét tetten érhető az amerikaiaknak az a szokása, hogy társadalmi szinten fontos témákat pink filmekben jelenítenek meg. Így a Szex és New Yorkban feldolgozzák például gyermektelen házaspárok témáját, és a házastársak egymás mellett érzett unalmát is, szerinte mindkettő fontos téma és sok embernek nagy dilemmát okoz.

Fotó: Markovics Balázs

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek