Tánccal támad a kommandó

body-movingHa melléd ülnek a kávézóban, vagy lyukasztanak helyetted a villamoson, és a furcsa magatartás okát táncban mondják el, nem egy musicalbe csöppentél, csak lecsapott rád a tánckommandó – persze fel is készülhetsz rá, fejlődőszakasz augusztusban a Gödörben.


A Body movin’-t eredetileg a Beastie Boys adta elő nagy sikerrel, aztán Fatboy Slim remixelte (nem kevesebbel), és a szám tényleg megmozgat. A szervezők reményei szerint ugyanezt teszi a hasonló nevű augusztus–szeptemberi rendezvénysorozat is, amely nem mindennapi történésekkel infuzionál némi fantáziát és mozgást a budapesti életbe. A beavatkozásra a főváros érrendszerének bármely pontján sor kerülhet. A kommandó felbukkanása meglepetésszerű, aki semmiképp sem akar lemaradni arról, hogy rajtaütnek, próbálkozzon a jelentősebb közterületeken.

Bemelegítésképp lássuk csak a Fatboy-féle feldolgozást:


Szeptember 3-ától (amely egy csütörtöki nap) vasárnap estig, vagyis négy napon át attakolnak majd a tánckommandósok (Zavarkeltők hétvégéje). A misszió sikere kulcsfontosságú, így a bevetésre indulók között megtaláljuk a kortárs tánc színe-javát (Ladjánszki Márta, Hód Adrienn, Juhász Kata, Berger Gyula, Szabó Réka, Újvári Milán, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, valamint a Budapest Tánciskola növendékei).

bomoŐk táncolnak, mi gondolkodhatunk vagy csak élvezhetjük a világ e dimenzióját. Az öntudatosabbak pedig fel is készülhetnek: fejlődőszakasz a Gödör Klubban. Itt: Tánc mindenkinek. Négy augusztusi szombat délután tart a buli, bárki kipróbálhatja magát, megkeresheti a számára ideális stílust és tanárt. Többek között funky, street, dzsessz és egyéb kortárs technikák a terítéken – bemelegítésnek pedig jóga és tai-chi.

A Body Moving a kommandóval és a köztéri tánccal a 2009/2010-es táncévadot nyitja meg. A szervezők nem titkolt célja, hogy a rajtaütésszerű tánctámadással olyanokat is elérjenek, akiknek ez lesz az első komolyabb találkozásuk a kortárs tánccal.

Ha bejön, év közben a Trafóban, a MU-ban vagy a Nemzeti Táncszínházban találkozhatsz újra az előadókkal.


program-szervezo-try

Body Moving-rendezvénysorozat

• Tánc Mindenkinek
Gyere TE is, és próbálj ki néhány mezítlábas táncstílust!

Időpont: 2009. augusztus 8., 15., 22. és 29., szombat, 17–21 h
Helyszín: Gödör Klub parkja

Tánctanárok: Berger Gyula, Zambrycki Ádám, Jatner Emese, Újvári Milán, Grecsó Zoltán, Graduada Teresa, Bakó Gábor, Murányi Zsófia, Kulcsár-Vajda Enikő, Fehér Ferenc, Sándor Tímea, Hámor József, Fehér László

Közreműködő táncstúdiók, tánciskolák: Spicc Stúdió, Műhely Alapítvány/Trafó Stúdió, Goli Tánchely, Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió, Oktogon Tánccentrum, Aranytíz

 

• Tánckommandó – „Zavarkeltők” hétvégéje

Időpont: 2009. szeptember 3–6. (csütörtöktől vasárnapig)
Helyszínek: városszerte

Fellép többek között: Ladjánszki Márta, Hód Adrienn, Juhász Kata, Berger Gyula, Szabó Réka, Újvári Milán, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, valamint a Budapest Tánciskola növendékei.


Body Moving-koncepció, szervezés: Artopolis Egyesület/Erdődi Katalin, Kőhegyi Ilona, Pintér Gábor

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap Táncművészeti Kollégium

Partnerek: Gödör Klub, MU Színház, Millenáris, Nemzeti Táncszínház, Trafó – Kortárs Művészetek Háza

További információ: bodymoving.freeblog.hu

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek