Szóljon a soul és a gospel!

planetshakers_egyuttesKissé borúlátóan fogalmaznak a meteorológusok a pünkösd előtti hétvége időjárásával kapcsolatban, de akár esik, akár fúj, az idei Soul & Gospel Fesztivál nem marad el. Sőt, igazi lélekmelengető örömünnep lesz. Ott helye mindenkinek!

Immáron harmadik alkalommal (2009. május 30–31-én) kerül sor a Soul & Gospel Fesztiválra, ahol igazi zenei különlegességre számíthatunk, valami olyasmire, amit ritkán csíphetünk el itthon. Az eddigi hagyományoknak megfelelően a színvonalas hazai fellépők mellett ismét több neves külföldi sztárvendég is ellátogat Budapestre.

Nézzük csak, kikre is számíthatunk a WestEnd tetőkertjének színpadán!

A fesztivál első napján, szombaton az ausztrál Planetshakers koncertezik, az a banda, amely a Hillsonghoz hasonlóan dalok tucatjait szerezte, és nemcsak a déli kontinensen, hanem az egész világon ismertté vált. Ugynezen a napon fellép még a holland Joany & More Gospel csapata. Joany Muskiet énekesnőt, a More more-gospel-choirGospel Choir alapítóját, vezetőjét ma már méltán emlegetik a legsikeresebb gospel-énekesnőként a nyugat európai kis országban, Hollandiában. Fantasztikus hangja és lenyűgöző előadásmódja minden hallgatót pillanatokon belül magával ragad.
A glasgow-i Superhero tavaly már járt hazánkban, amikor rövid turné keretében több fergeteges hangulatú klubkoncertet adott. Az idén új lemezzel (The Bicycle Thieves) jelentkeztek.
A színpadon üdvözölhetjük még a magyar Joy Gospel csapatát, az együttes stílusa – Magyarországon egyedülálló módon – széles skálán mozog: a tradicionális baptista gyökerektől a fehér és fekete gospelig minden megtalálható repertoárjukban

Vasárnap Új-Zéland vezető keresztény zenekarát, a Parachute Bandet hallhatjuk, amely a világ minden táján koncertezett már.
A magyar Golgota Gospel Kórus igazi klasszikus gospelt szólaltat meg tengerentúli és magyar szólistákkal, több mint százfős kórussal – mindez golgota_gospelmáris biztosítéka a kitűnő hangulatnak! A kórus növekvő népszerűségét jelzi, hogy rendszeresen teltházas koncerteket adnak. Az évek óta Budapesten működő zenekar a kívülállók számára is befogadhatóan közvetíti a hit örömét és mélységeit.
Fellép még Pintér Béla, az a fiatal, magyar dalszerző-előadó, aki máris a hazai gospel műfaj klasszikusának számít – tucatnyi nagy sikerű lemezzel a háta mögött. Dalainak finom líraisága, előadásának érzékenysége különleges élményben részesíti hallgatóit.

A Dívány a te figyelmedbe is ajánlja ezt a különleges, megismételhetetlen, ingyenes koncertet nemtől, kortól, vallási és lelkiismereti hovatartozástól függetlenül, mert egész egyszerűen ÖRÖMZENÉT ad mindenkinek!

partiarc-try

Soul & Gospel Fesztivál
Ingyenes program
Időpont: 2009. május 30–31.
Helyszín: WestEnd City Center, tetőkert
1062 Budapest, Váci út 1–3.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek