szerelem-olasz-modraBírnád a szerelmet olasz módra? Ahogy Al Pacino tangózna veled pont úgy, mint az Egy asszony illatában? Állnád Robert de Niro vágyaidat beteljesítő pillantását? Bírnád, ugye? Mert mindenkinek kell egy kis szerelem olasz módra!

Szóval az a tangó! Ha láttad, tudod miről beszélek, ezért az egy jelenetért voltam képes egy nyáron ötször megnézni az Egy asszony illatát, ami nem tekinthető aprócska teljesítménynek, különösen nem, ha a film hosszára gondolsz. Ebbe a tangóba egyszerűen bele kell pusztulni, nem halni, az kevés lenne, egyenesen pusztulni, mert több ez, mint vallomás a szerelemről, a játékról, az eleganciáról, mindarról, amit egy férfi tudhat egy nőről.

Tagadd csak bátran, hogy amúgy romantikus alkat lennél, mutasd magad keménynek, verekedd át magad hétfőtől vasárnapig minden egyes napon, győztesen és kimerülten, egy ilyen tangó akkor is jár. Neked is, sőt minden nőnek! Legalább egyszer az életben, ha túl nagy árat fizetsz is érte.

 

Valahogy úgy képzelem, hogy egy olasz férfi szerelme egyenesen felérhet egy ősrobbanással, egy túl szép, túl romantikus, mindenen túli szerelemmel, bár hamiskás a kép, miszerint az olasz pasik mindahányan romantikusak lennének. De délen minden olyan más, az egykori hősszerelmes is jobban mutat alsógatyában, megereszkedett pocakján egy tál makarónival, mint egy vele hasonló korú, hetedik kerületi bérház gangján paprikás krumplizó magyar változata.

Hogy végre a lényegre térjek, lenne itt egy új film, egy amolyan romantikus, kedves, olaszos hangulatú szerelmes film arról, hogyan is tud szeretni egy magát olasznak kiadó férfi egy magát ugyancsak olasznak kiadó lányt. A történet szerint az olasz halboltot vezető Jake Bianskit (olasz–amerikai) kollégái össze akarják hozni egy vaktában kiválasztott, olasz származásúnak gondolt állatorvosnővel, Marisával. A meglehetősen kínosan és nagy nehézségek árán induló kapcsolat persze alakulni látszik, Jake-et a halárus ragazzók látják el jobbnál jobb lányhódító tanácsokkal, Marisát pedig olasz gyökerekkel bíró szomszédasszonya képezi ki olaszból. Ám természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy azt bármelyik fél várná.

A csavar ugyebár az lenne, hogy filmünk főhősei valójában mind amerikaiak, de bezzeg mind arra vágynak, hogy igenis olaszok lehessenek (mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a film eredeti címe: Mindenki olasz akar lenni). A filmvásznon talán sikerülhet minden amerikainak, de a jó hír az, hogy az olasz pasik akkor sem változnak, ha éppen Bronxban látják meg a napvilágot.

Mert szeretni, igazán szeretni csakis egy olasz férfi tud, tangózni meg Al Pacino!

szelesvaszon-try

Szerelem olasz módra (Everybody wants to be Italian)

Amerikai romantikus vígjáték

Bemutató: 2009. július 30.

Forgalmazza: Fórum Hungary

 


Moziznál a hét végén? A Dívány ötletei:


Harry Potter legújabb (és állítólag végső) kalandjaHarry Potter – halálfalókat a gyerekeknek!

Az elhagyott nők szellemei: Excsajok szelleme

Luc Besson örök filmje: A nagy kékség

Mustra