Krokodilriogató nagy kaland az állatkertben

zoo_zene_1Mindig is éreztem, hogy van valami a múlt századi fürdővárosok hangulatából, ha a budapesti állatkert Pálmaházának teraszáról lenéztem. Aki járt már Karlovy Varyban, Opátiában vagy Marienbadban, az tudja, mire gondolok. Jól öltözött járókelők, esti fények és nyugalom – erről ábrándoztam.





Az időutazásra vágyó szolid kalandorokat várja szerda esténként a Pálmaház és a Krokodilház között, a tóparton felállított színpad üdítő közege és zeneszó a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az augusztus végéig tartó zenés esti eseménysorozat vendége lesz többek között Palya Bea és zenekara, a Hot Jazz Band, Orosz Zoltán és zenekara, valamint a Budapest Klezmer Band is.

És mit szólnak ehhez az állatok?

Az érkezési sorrendben elfoglalható ülőhelyek kiválasztásához néhány szempontot már most megoszthatunk veletek. A Pálmaház akváriumában lakó halak biztosan nem panaszkodnak majd a hangos zene miatt, nem tudni azonban, hogyan vélekednek ugyanerről a szomszédos Krokodilház lakói. A krokodil ugyanis kiválóan hall, akár a víz alatt is. Ott vannak még a pelikánok, akik nemtetszést nyilváníthatnak, illetve a nemrég kikelt csöppségeiket nevelgető flamingók is, akik a tó túloldaláról követik majd a szerdai eseményeket. Nem beszélve a komodói varánuszt nevelgető üvegházról, közvetlenül a tevék kifutója mellett, a színpad mögötti részen.

A szigorúan koncertjeggyel látogatható programok este 7-kor kezdődnek, a koncertek előtt a tó környéke pedig szabadon bebarangolható. Sőt, nem kell aggódni a zárás miatt sem. A Barlang étterem a koncert után vacsorára ácsingózókra is gondol, és csak este 11-kor zárja kapuit.


program-szervezo-try

Zenés Állatkerti Esték
2009. július 1.–augusztus 12.
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapest XIV., Állatkerti krt. 6–12.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek