Harry Potter – Halálfalókat a gyerekeknek!

HP-fokepNyilván szentségtörésnek hangzik, ha azt mondom, kevéssé köt le Harry Potter, bár gyaníthatóan ettől a ténytől nem lesznek rosszabb álmai a Warner Brothersnek, de még a mű szerzőjének sem. Kedves rajongók, a legújabb HP!


Hű, a mindenit, de elszaladt az idő! Egyrészt nyolc óra is elmúlt, hiába keltem hajnalban, hogy minden beleférjen, másodszor meg felébredt a gyerek, és itt nyúz, hogy legalább ötször nézzük meg a Harry Potter előzetesét, mert túl gyorsak a feliratok, nem tudja őket elolvasni, meg különben is, hát nem értem én, hogy ez milyen fantasztikum?!?

HP-poszterValamint még hozzáteszi, belehal, ha nem nézheti meg a Harry Potter legújabb fejezetét. És hát persze tudom, hiába fél összekuporodva a moziszékben, csukja majd be a szemét a legrémesebb jeleneteknél, akkor is meg kell nézni. Mert Harry Pottert nem lehet nem nézni, miről beszélünk majd az unalmas pillanatokban, mely emlékek is lesznek azok, amelyekre öregkoromban szívesen emlékszem majd vissza felnőtt gyerekeimmel: hát persze, hogy ez a legendás folyam! Mi is lehetne más? Hiszen a főhősök szinte az én gyerekeimmel együtt nőttek fel, a szemem láttára váltak kiskamaszból nagykamasszá, és indultak el a felnőtté válás útján. Így aztán szinte már családtagjaim! Jó lesz rájuk emlékezni!

De nézzük csak, mit is mondhatok el a gyereknek, mielőtt beülnénk a moziba!

Például azt, hogy a történet szerint Roxfort egén egyre csak gyülekeznek a fekete árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is elég izgalmat nyújtanak: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is elég titokzatos, ugyanakkor ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

Eddig lenne a mű ismertetése, ennél többet felesleges is elmesélni, bőven elég lesz cseperedő fiaimnak, hogy előre rettegjenek.

Nekem, gyaníthatóan, ez az új rész is is azok közé a mesék közé tartozik, amelyen jó eséllyel remekül hortyogok az első tíz perc után, dementorok repdesése ide, dementorok repdesése oda. Nem tehetek róla, rám így hatnak a Potter-filmek, de ez sem baj, hiszen nem is nekem készülnek, én majd csak kísérőként leszek jelen a rettegések filmjén. Akinek ugyan megvan a véleménye erről a műfajról, de hát ki a csodát is érdekel…?!


szelesvaszon-try

Harry Potter és a félvér herceg
(Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Bemutató: 2009. július 23.
Forgalmazza:
InterCom

 


Felnőtteknek ezt is ajánljuk:
Varázsolj el, Harry, vagy elfenekellek!

 

 

Mustra