Akarod tudni a titkot?

titokA helyzet az, hogy a gazdagok tudnak valamit, amit mi nem. Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy az emberiség összbevételének mintegy 96 százaléka a népesség 1 százalékának zsebében landol? Ugye nem hiszed, hogy ez csupán véletlen? Mondom, a gazdagok ismerik a titkot…





Ha az ember ilyesmit olvas, legalább egy kicsit kíváncsi lesz. És megveszi a könyvet, amely a titokról szól, s a közelmúlt egyik lélektani bestsellerje.

És olvasni kezdi, mohón, kíváncsian, mert szeretne ő is gazdag, boldog és kiválasztott lenni. Naná, hogy szeretne. Ki nem? Így volt ez mindig, hiszen a titok évszázadokon keresztül rejtve volt. Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Einstein.

Jó, de miről van szó?
Valamiről, amelynek töredékei eddig is fellelhetők voltak. Szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban nem álltak össze teljes kinyilatkoztatássá.
De hát miért nem?
Mert azok, akik ismerték, maguknak akarták a vele járó hatalmat, ezért tudatlanságban tartották az embereket. Így a titok egy szűk réteg kiváltsága maradt. Titok, mely képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele. Pedig már Krisztus előtt 3000 táján kőbe vésték. S valójában mindig is elérhető volt bárki számára… Bárki számára, aki hitte és kereste. A törvény születése egészen az idők kezdetéig nyúlik vissza. Mindig is volt, és mindig is lesz.
Miféle törvény?
„A leghatalmasabb és legcsalhatatlanabb törvény, amely az egész teremtett világ alapköve” – mondja a szerző. A titok nem más, mint a vonzás törvénye, az univerzum leghatalmasabb ereje. Ez határozza meg rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy, és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg életedet, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt.
Ha ismered a titkot, az életben mindent elérhetsz – szerelmet, boldogságot, egészséget –, ha „kérjük, hiszünk benne, és készek vagyunk elfogadni azt”.
„Legyen szó egészségről, a főnökünkkel való kapcsolatunkról, anyagi helyzetünkről: minden megváltoztatható. A törvény sosem hibázik.”
„Nevetségesen sokat dolgoztam, hogy kijöjjek valahogy – vallja be egy vele készült interjúban Byrne –, a kapcsolataim sem voltak rendben. Ma azonban minden egyes nap öröm és boldogság számomra, melynek várakozással nézek elébe. Hogyan? A titokkal ezt a tudást szerettem volna megosztani az emberekkel.”
És te, hiszed ezt a titokügyet?



konyv-moly-try

a_titokRhonda Byrne: A titok
Kiadó: Édesvíz
Ára: 3290 Ft
Oszd meg másokkal is!
Mustra