Az öt legjóképűbb rosszfiú Hollywoodban

Hollywood boldogan támogatja azt a sztereotípiát, miszerint a rosszfiúk rosszasága egyenesen arányos jóképű vonásaikkal. Magányos hős vagy vámpír, esetleg tökéletes gyilkos: szeretőnek mindegyik remek.

A lényeg a gitártokban van

El Mariachi igazi bugyirobbantó magányos hős, és a gitártokjában lapuló eszközzel bárki nótáját elhúzza. Nincs kegyelem, amíg a gitár el nem hallgat. Banderas művészien koreografált, de nem túl hatékony pózokban lő, haja pedig lobog a forró szélben – a spanyol színész a film óta valószínűleg számos háziasszony szexuális fantáziájának lett albérlője.

A sorozatgyilkos Keanu Reeves lecsap

A leskelődő c. filmben a jámbor arcú Keanu Reeves egy sorozatgyilkost játszik, aki magányos nőkre vadászik, hogy megölje őket. Nem ok nélkül, ugyanis igazából Campbell felügyelő froclizására megy a játék. Szegény felügyelőnek úgyis elege van a munkája közben átélt borzalmakból, ezért Los Angelesből Chicagóba menekül, és vegetál. A sorozatgyilkost sokkal jobban érdeklik a rendőr reakciói, mint áldozatainak döbbenete, akiket kegyetlenül megfojt. Nyomokat hagy maga mögött, látszólag hibákat követ el, hogy elkapják. Nyomában hullák és sikolyok. Hát, lányok, ki akar ezek után Keanuval randizni?

Viggo Mortensen nem a legtökéletesebb gyilkos

A Tökéletes gyilkosság 1998-ban került a mozikba. A film Alfred Hitchcock 1954-es Gyilkosság telefonhívásra című filmjének feldolgozása. Michael Douglas gazdag üzletember egy csinos feleséggel, aki szeretőt tart, ám a férj tud róla. Viggo Mortensen játssza a szeretőt, a szegény festőt, akit egy szép nap felkeres a férj és bezsarol, hogy vagy megöli az asszonyát, vagy feladja a zsaruknak, ugyanis csalás miatt körözés alatt áll. Sőt, még fél millió dollárral is megdobná az alkut. Viggo Mortensen szenzációsan hozza a gazembert, igazi szeretőtípus: felrázza a punnyadt feleséget, akire búgatólag hat a bizonytalan egzisztenciájú művészlélek. Ő az a típus, akitől ha szex után megkérdezik, hogy "most mire gondolsz?", akkor lassan elindul a keze a párna alá, miközben a képén ülő rókamosoly egyre szélesedik....

Egy igazi gazember nehezen válik meg az életétől

... azt is méltósággal teszi. Tom Cruise-on nem fog az idő, mosolya még mindig kópés, arca ránctalan és gonosz. A Collateral – A halál záloga c. filmben egy snájdig bérgyilkost játszik, aki betársul egy taxisofőrhöz és nem ereszti. Bizonyos értelemben túszul ejti és eltéríti a taxiját, de ennél valamivel bonyolultabb a sztori, ugyanis valójában egymásra vannak utalva, hiszen a rendőrség egy idő után egyszerre kívánja likvidálni kettejüket. Az ámokfutás egyik szenvedő alanya a fekete fiú lesz, aki csak rossz időben volt rossz helyen. A hajsza finisében nagyon sokat kap szegény Tom, mégsem hajlandó kimúlni, ám a végelgyengülés mégis elviszi a metrókocsiban.

Cam Gigandet, a legsármosabb vámpírlegény

A lárvaarcú nyálvámpírokat az Alkonyat c. tinidrámának köszönhetjük, és azt az új műfajszemléletet is, miszerint már rég nem bosszantó az a tény, hogy vámpírok vagyunk, hiszen fontosabb az, hogy ki kivel kavar. Az Alkonyat (Twilight) 2008-ban került a mozikba, ami Stephenie Meyer azonos című regényéből készült. Az álmodozó, darkos szűzlányoknak szóló mese, ha úgy tetszik egy vámpíros Rómeó és Júlia. Habár Cam csak a sorozat első részében szerepelt, alakítása mégis maradandó lett. Tehát, aki a vámpírokra izgul, annak jelenleg Cam Gigandet a legsármosabb vérszívó a piacon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek