Új húsok a filmpiacon - 2010 legizgalmasabb fiatal színészei

Jól fésült szépfiú, kölyökképű vadóc vagy izgága angol - mindegyiknek tavaly hozta meg egy-egy film a világsikert, és az azzal járó zsíros megkereséseket, pedig sokan már évtizedek óta a pályán vannak. Ha nem számítjuk az Alkonyat-sorozat fiúkáit, akkor 2010-ben ők voltak a legfigyelemreméltóbb újoncok.

Toby Kebbell

Szül.: 1982
Áttörés: A Varázslótanonc
Előtte: Az első komolyabb szerepe Johnny Quid volt Guy Ritchie Spílerjében, ezután jött idén egyfelől a Perzsia hercege, illetve a Varázslótanonc: a kettő együtt rendesen megdobta Kebbell karrierjét.
Utána: Ha minden jól megy, akkor ő léphet Jason Statham nyomdokaiba: brit akcentus, kicsit tapló fej, szálkás izomzat, ráadásul igen jól áll a kezében a maroklőfegyver.

Jeremy Renner

Szül.: 1971
Áttörés: Bombák földjén
Előtte: 1995 óta forgat, úgyhogy volt ideje összehozni pár dolgot, de különösebben semmivel nem sikerült betörnie. Tévésorozatok (ezek között van egy Doktor House epizód is) és a 28 héttel később van az említésre méltóbbak között.
Utána: Az agyonhájpolt Bombák földjén főszerepe végre meghozta számára az áttörést, Ben Affleck legújebb filmjében (Tolvajok Városa) tűnt még fel tavaly, most éppen a Mission: Impossible következő részét forgatja, és az Avengersben is jutott neki főszerep.

Joseph Gordon Levitt

Szül.: 1981
Áttörés: Eredet
Előtte: Ő volt az a szépfiú, akit sok filmben lehetett már látni, de inkább félszeg epizódszereplőként. Aztán jött az 500 nap nyár, hatalmas siker, utána pedig Nolan és az Eredet.

Utána: Ő lesz most egy ideig az a szépfiú, akit úton útfélen lehet majd látni a nagyköltségvetésű, akcióban gazdag produkciók stáblistájának tetején. Egy film Bruce Willisszel (Looper) már az előkészítés fázisában van, egy másik pörgős ació (Premium Rush) már a dobozban: az Eredet után, ha akciófilmben szépfiút látunk, az vagy Gordon Levitt lesz,vagy Bradley Cooper.

Tom Hardy

Szül.: 1977
Áttörés: Eredet

Előtte: Főleg tévében lehetett látni, plusz egy-két független filmben és epizódszerepben, emellett a Star Trek: Nemesis-ben mindenki kapitányának klónját játszotta. Sosem volt igazán keresett, főleg nem sztár.
Utána: Az Eredet, Gordon-Levitthez hasonlóan az A listáig röpítette: a Warrior  hamarosan elkészül (szeptemberben lesz a premier), ő kapta meg Michael Fassbender szerepét a Tinker, Tailor Soldier, Spyban, és a követező Batman filmmel kapcsolatban is fölmerült a neve. A nők egyébként odavannak érte, úgyhogy nincs kizárva valami romkom sem, bár az nem állna igazán jól neki.

Andrew Garfield

Szül.: 1983
Áttörés: A közösségi háló

Előtte: Fiatal, tehetséges, jópofa srác, kicsit Justin Bartha, kicsit Tobey Maguire. Először a tragikusan rossz Redford filmből (Gyávák és hősök) emlékezhet rá, aki tud, mint az egyetlen emberre a filmben, aki értékelhető alakítást nyújtott. Ezután jött Terry Gilliam Doctor Parnasszusa, most meg a Facebook film.

Utána: Első körben az új Pókember lesz, amiről már meg is jelent pár fotó. Hogy azután mi lesz, az a Pókemberen múlik. Garfield nem az a tipikus szuperhős figura, sanszosabb, hogy vígjátékokban vagy dramedykben fogjuk többet látni.

Quinton 'Rampage' Jackson

Szül.: 1978
Áttörés: A szupercsapat

Előtte: Quinton Rampage Jackson kiemelkedő MMA harcos, aki olyan arcokat győzött le a ketrecben vagy a ringben, mint Wanderlei Silva, Chuck Liddell vagy éppen Ricardo Arona. Nála jobbat nehezen lehetett volna találni B. A. Baracus szerepére.
Utána: Egyelőre nincs hír újabb projektekről. De a bunyósoknak Hollywoodban mindig akad
meló, úgyhogy ha a művész úr komolyan gondolja a színészi karriert, nem valószínű, hogy
ne lenne pár akciófilm, ahol fölrobbannak dolgok, és hatalmas lőfegyvereket kell
működtetni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek