Lelkész lányából extrém szexszimbólum: Katy Perry

Nemrég még azzal dicsekedett, hogy megcsókolt egy lányt és még élvezte is, majd egy csupaszirup mézeskalács-világban lövellt tejszínt (?) a kebleivel egyenesen Snoop Doggra. Legújabb klipjében egy szemrevaló modellfiúval kerül félreérthetetlen helyzetbe: Katy Perry tele van meglepetésekkel.

Katy Perry még 2008 nyarán robbant be a köztudatba I Kissed a Girl című slágerével, és a kissé szokatlan témaválasztással – a dalban azt taglalja, hogy hetero-volta ellenére egy lánnyal csókolózott, és élvezte – még ebben a szexuálisan túlfűtött popszcénában is sikerült valami újat hoznia.

Az énekesnő pink párnák közt vonaglott, és sikerült a tündi-bündiséget úgy vegyítenie a vagánysággal, hogy a néző/hallgató érezze: ez az egész egyszerre vicc és komoly alapokra helyezett zenei produkció. Bár eleinte sokan gondolták úgy, hogy egyslágeres primadonnával van dolgunk, az idő őt látszik igazolni: az utóbbi két évben újabb és újabb dalokkal és kirívó videókkal hívja fel magára a figyelmet.

Ki ez a lány?

Első ránézésre talán kevesen gondolnák, hogy Katy Perry – eredeti nevén Katheryn Elizabeth Hudson – gospel-zenén nőtt fel: a kaliforniai Santa Barbarában, lelkipásztor szülők gyerekeként. Az 1984-ben született lány először (még Katy Hudsonként) 2001-ben adott ki lemezt, és a megfelelő arculatot, stílust keresve ekkor még a gospellel próbálkozott.

Az igazi áttörést a 2008-as One of the Boys című pop-rock album hozta meg, amelyen nem csak a már említett I Kissed a Girl, hanem az interneten korábban közzétett Ur So Gay is szerepel – utóbbi szókimondó szövegével ugyan felhívta magára a figyelmet, de túlzottan nagy sikereket nem könyvelhetett el.

A lemezen több slágergyanús – és azóta slágerré is vált – dal található, például a Hot N Cold, amelynek klipje egy kissé elborult esküvői vízióban meséli el egy bizonytalankodó vőlegény rémálmát. Katy Perry őrült araként, elkenődött szemfestékkel is szeretnivaló, ám az igazán érdekes vizuális megoldásokat a Snoop Doggal közös szám videója, a California Gurls tartogatta.

Tejszínt spriccelő melltartó és Snoop Dogg, a cukrosbácsi

A klip leginkább a Jancsi és Juliska és az Alíz Csodaországban keresztezésére emlékeztet – persze ezeknél azért néhány fokkal pajzánabb kiadásban. A vérengző gumicukor-maciktól, a szivárvány legkülönbözőbb színeiben pompázó parókáktól és hiányos öltözetektől övezett édesség-társasjáték trónján a cukrosbácsi Snoop Dogg pózol – Perry pedig bájos barátnői társaságában igázza le. Cukormázból készült és ki tudja mit – talán tejszínt? – spriccelő melltartók fegyverzik le a rappert, nem csoda, ha megadja magát.

A Katyben rejlő lehetőségeket egyébként nem csak Snoop, de Timbaland is felfedezte, ennek ékes bizonyítéka a kicsit diszkósabb irányba elmozduló If We Ever Meet Again.

Az őrült vőlegény és a konkurencia

Az énekesnő izgalmas két évet tudhat maga mögött, többek közt ekkor talált rá vőlegényére, a brit komikus-színész Russell Brandre. A rendkívül vicces férfiút elnézve talán nem véletlen, hogy az extravagáns, kissé kattant Katy éppen benne lelt párra: a sajtóban rendre az alsónadrágos fotóival megjelenő Russell és az énekesnő már-már olyan, mint a borsó, meg a héja. Vagy majdnem.

Hősnőnk legújabb klipjében egy rendkívül szemrevaló férfiemberrel enyeleg: a Teenage Dream az azonos című – pár nap múlva megjelenő – új album első napvilágra került felvétele. Fiatalság, bolondság – leginkább ez jut eszébe az embernek a klip bohém világának láttán, és az, hogy Russell, felkötheted a gatyád!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek