Az öt kategóriában zajló Aranykönyv versenyre összesen egymillió szavazat érkezett. A szórakoztató irodalom kategória győztese a hazai szerzők között Rácz Zsuzsa könyve lett.

Az évtized kedvenc könyve címéért folyó versenyben Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című műve nyerte meg a Libri Aranykönyv díjat a szórakoztató irodalom kategóriában. A történet Nesze Neked Terézanyu! címmel megjelent folytatása szintén bekerült a legjobbak közé.

Május 20-án, csütörtökön este adták át a Libri Aranykönyv-díj közönségszavazásának idei elismeréseit az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A közönség a gasztronómia, gyermek-és ifjúsági irodalom, szépirodalom, ismereterjesztés és szórakoztató irodalom kategóriákban szavazhatott az évtized kedvenc könyveire.

Az öt kategóriában zajló versenyre összesen egymillió szavazat érkezett. A szórakoztató irodalom kategória győztese a hazai szerzők között Rácz Zsuzsa könyve lett, több mint 1200 - szintén a díjra jelölt - művet megelőzve. „Számomra mindig az olvasók elismerése a legértékesebb, ezért én legszívesebben az olvasókat foglalnám aranyba" - mondta Rácz Zsuzsa. A legjobbak közt olyan szerzők végeztek, mint Janikovszky Éva, Rejtő Jenő, Vavyan Fable és Müller Péter.

 

Mustra