Björk korábbi zenésztársa, a világhírű Ben Frost a Trafóban

A Trafó 5-én ismét világsztárokat hoz el Budapestre: az angol-amerikai Scout Niblett grunge-ban és rockban utazik, míg az izlandi-ausztrál Ben Frost semmivel sem összehasonlító elektronikus zenéjét többek közt Björk és Brian Eno zenésztársaként fejlesztette tökéletessé.

A Trafóban két olyan előadó mutatkozik be 5-én, csütörtökön, akiknek a zenéje zajos és szép egyszerre, és akiket Európa egyik legjelentősebb fesztiválján, a Primavera Soundon nézett ki magának a kortárs művészetek háza.

Az angol születésű, Amerikában élő Scout Niblett a grunge és a kemény, zajos underground rock mellett az amerikai zene és a blues hagyományát is beleolvasztja sajátos zenéjébe: dühös vagy intim dalait mindössze gitár és dob kíséri, vagy néha csak az egyik – mégis teljes értékű számok ezek. Nemcsak hogy nem hiányzik belőlük semmi, de akár még túl soknak is tűnhetnek: szinte elborítják a hallgatót.

Az izlandi-ausztrál Ben Frost zenéjében neoklasszikus, hangulatfestő zongora- és hegedűszólamok találkoznak a hangfalakat megrengető zajokkal és basszusokkal, illetve a dark ambient hideg elektronikájával. Az elektronikus zene élvonalába tartozó Frost a legnagyobb fesztiválokon lép fel, ahol folyamatosan megkapja a "leghatásosabb fellépés" címét. Eddigi pályafutása során olyan zenészekkel játszott együtt mint Björk vagy Brian Eno, és rendszeres zeneszerzője a brit koreográfus-zseni Wayne McGregor és a Random Dance előadásainak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra