Legendás színészszerelmek a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Zenével és szerelemmel teli utó-Valentin-napot rendez a Bajor Gizi Színészmúzeum, ahol 19-én délután legendás színészszerelmek elevenednek meg a különleges hangulatú villában.

A legendás színésznő, Bajor Gizi egykori lakhelyén – és meggyilkolásának színhelyén – létrejött színészmúzeum Valentin-napi hangulatban idézi meg a magyar színház legemblematikusabb színészszerelmeit. A XII. Stromfeld Aurél utca 16. alatt található, izgalmas helyszínen 19-én 16 órától kevéssé ismert vagy csak kéziratban fennmaradt szerelmes levelek részletei hangzanak el: az egykori színésznők, színészek és rajongóik érzéseit az Új Színház két művésze, Takács Katalin és Hirtling István szólaltatja meg.

Ezt követően Dalok szép hölgyekhez címmel spanyol és dél-amerikai gitárdarabok csendülnek fel Szabó Attila előadásában: a válogatásban Francisco Tárrega, Antonio Lauro és Heitor Villa-Lobos műveit hallhatjuk, magyar szerelmes népdalokkal kiegészítve. Ezen a napon Kazalölelés címmel Péntek Tamás fiatal zeneszerző vonós és fúvós hangszerekre írt két szeptettjét vezényli, majd saját szerelmes versfeldolgozásai hangzanak el a kamarazenekar előadásában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek