Auguszt József: Így lesz tökéletes a csokoládéba mártott narancsív

naracshej csokiba martva recept hazilag GettyImages-1212099388

Auguszt József mestercukrász Magyarország legismertebb cukrászdinasztiájának sarja, aki nem őrzi féltve a legfinomabb karácsonyi sütemények és adventi nyalánkságok titkait. Most ahhoz ad technikai útmutatást, hogyan készítsd el a csokoládéba mártott narancsívet saját örömödre, vagy karácsonyi gasztroajándék gyanánt.

Auguszt József mestercukrász azt mondja, hogy ezt a nyalánkságot ők a Fény utcai cukrászdájukban már nyáron elkezdik készíteni, akkor, amikor a limonádéhoz a narancslevet kifacsarják a narancsból. Egy cukrászdában szerinte mindent fel kell használni, így tesznek ők a narancshéjjal.

Lépésről lépésre:

  1. Első lépésként legalább egy hétig áztatnod kell a narancsot, hogy a keserűsége elillanjon.
  2. Ezután jöhet az úgynevezett vastag cukorban eltevés. Ez azt jelenti, hogy bele kell tenni egy edénybe az íveket minimális vízzel, majd cukrot tenni rá. Annyiszor kell felfőznöd, amíg a narancsív üveges állagú lesz.
  3. Következő lépésként le kell csöpögtetned róla a szirupot, majd jöhet a csokoládéban történő kimártás. Ehhez sötét csokoládét olvassz meg vízgőzön, mi szoktuk táblázni is, ami azt jelenti, hogy le kell hűteni a csokoládét, de közben mozgatni kell, mert ha nem úgy hűtöd ki, hogy mozog, kiszürkül az íven a csoki, ami nem szép látvány.
  4. Utána mehet a hűtőbe a kézimunka, ott kellően megdermed rajta a máz, majd fel lehet szedni az íveket.

A narancsív tökéletes gasztroajándék, kis ügyességgel otthon is elkészíthető, átlátszó üvegbe csomagolva, szalaggal átkötve verhetetlen meglepetés lehet! Az alábbi videót is érdemes megnézni, Auguszt József be is mutatja mindazt, amit fentebb leírtunk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra