Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

Többféle tésztából is jól sikerül.
Többféle tésztából is jól sikerül.Irina Taskova

Hozzávalók

  • 1 csomag rétestészta (leveles tésztával és linzeralappal is helyettesítheted)
  • 2 ek. vaj (felolvasztva)
  • 40 deka füstölt lazac
  • 20 deka natúr sajtkrém
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 deka kéksajt (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Vágd négyzetekre a réteslapot, és hármasával, kissé megvajazva tedd muffinformákba. A többi hozzávalót egy aprítógépben keverd össze, majd ízesítsd és töltsd a kosárkákba. Maximum negyedóra elég lesz neki az előmelegített, forró sütőben. A legegyszerűbb a rétestésztás változat, de akár sós linzertésztából is süthetsz neki kosarakat. Ebben az esetben nem kell külön sütnöd a tölteléket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek