Hozzávalók 3 személyre
- 3 szál sárgarépa felkarikázva
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió, fahéj, gyömbér
- 5 deci alaplé
- 5 deci főzőtejszín
- 20 deka napon szárított sonka felcsíkozva
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 1 kisebb darab édesburgonya felkockázva
- 1 csapott evőkanál kurkuma
Elkészítés:
Puhítsd meg a répát és az édesburgonyát az alaplében, közben fűszerezd és adj hozzá sót és egy kevés barna cukrot is. Ha elkészült, keverd krémesre egy turmixban, majd add hozzá a tejszínt is. Kóstold meg újra, és ha elég sós, már tálalhatod is a hideg sonkafalatokkal. Ha még különlegesebbet szeretnél, egy kissé sósra ízesített mézeskalácsokat süss mellé.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.
Tovább olvasom