Ehhez a klassz konyakos gesztenyéhez nem kell más, csak egy nagy adag tejszínhab

Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.

Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.
Egy kevés tejszínhabbal, de vaníliás főzött krémmel is finom.Hasan Yasar

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka főtt gesztenye
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 25 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.7 deci konyak
  • 1 darab vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A konyak és a gesztenye nélkül forrald össze a hozzávalókat 2 deci vízzel, közben tedd a gesztenyéket egy nagy üvegbe. Ha a hozzávalókat összemelegítetted, add hozzá a konyakot, majd öntsd a szirupot a gesztenyére. Ha kihűlt, frissen felvert narancsos tejszínhabbal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek