Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

Néhány perc elég mindkét oldalának.
Néhány perc elég mindkét oldalának.dulezidar

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál levendulás méz
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 marék megtisztított pisztácia
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 tk. puha vaj
  • 1 darab gránátalma
  • 20 deka mozarellagolyó
  • 40 deka megtisztított narancs és pomelo összevágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 2 nagyobb szelet lazac
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vaj és az olaj felét, és süsd meg benne a száraz, szobahőmérsékletű halszeleteket vastagságtól függően néhány perc alatt. Ezek után ízesítsd néhány csepp narancslével, sóval, borssal és a narancs héjából egy-egy csipetnyi adaggal.

A rukkolát forgasd össze a mozzarellagolyókkal és a gtánátalma magjaival. A maradék zsiradékot melegítsd fel, add hozzá a mézet, csilit, sót, narancshéjat, borsot és a maradék narancslevet, majd forgasd meg benne az alaposan megtisztított narancsot és pomelót. A langyos keveréket halmozd a rukkolára és tálald a hal mellett. A végén enyhén sós pisztáciával szórd meg a tetejét. 

7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig 7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig

Ön tudja már, mi lesz az ünnepi menü? Ha nem, akkor adunk pár tippet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Sült hal fetával és aszalt paradicsommal – remek nyári ebéd, ami gyorsan elkészül

Kicsit mediterrán és nagyon gyorsan összedobható finomság, ami akár egy gyors pirítóssal és néhány szem koktélparadicsom mellett is remek lesz.

2021. július24., 10:24

Kapribogyós lazac: könnyű és izgalmas mediterrán fogás

Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.

2021. március6., 10:40

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek