Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- 6.5 deci alaplé
- 2.5 deci tejszín
- 20 deka főtt gesztenye kissé összetörve
- 10 deka vörös áfonya
- 1 tk. vaj
- ízlés szerint só, rózsabors
Elkészítés:
Főzd puhára a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, az ízesítőket és pürésítsd. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vajat, forgasd át benne a gesztenyét és a vörös áfonyát, szórd meg rózsaborssal és tálald a levesek közepén. Gesztenye helyett akár parmezánforgácsokkal is nagyon finom.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.
Tovább olvasom