Házi édesség a fa alá: fehér csokis-narancslikőrös trüffelgolyók

Na oké, ez azért már sok a jóból – mondhatnánk, ha ez az egész tényleg zavarna minket. Nincs azzal semmi gond, hogy egy csomó finomságot összehoz ez a szuper trüffel: a konyhában csak ritkán használt narancslikőrt, a fehér csokit és az édességet, amit úgy általában imádunk.

Felnőttváltozatban narancslikőrrel készítsd, gyerekverzióban kókuszba forgasd, ínyenceknek matchát keverj hozzá, magadnak pedig tegyél félre mindegyikből.

Kókuszba forgatva.
Kókuszba forgatva.SrdjanPav

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 80 ml habtejszín
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 35 deka fehér csoki
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a  tejszínt a vajjal, és forgasd bele az apróra tört csokit, hogy  teljesen elolvadjon. Ha szép sima a keverék, add hozzá a sót és a narancslikőrt is. Amikor langyosra hűlt, keverd át robotgéppel, és amint formázható, készíts belőle golyókat. Ha elkészültek, forgasd meg őket fehér- vagy étcsokireszelékben, kókuszreszelékben vagy kakaóporban. 

Húsvéti bonbon: tojáslikőrös trüffel Húsvéti bonbon: tojáslikőrös trüffel

Ha nagyon jószívű, készítheti a locsolóknak. De mi megértjük, ha inkább eldugja előlük, és megtartja saját magának, esetleg a családnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek