Az ajándékok dzsókere: karácsonyi, vörösáfonyás eperdzsem szegfűszeggel és vaníliával

Azért imádjuk, mert tényleg tévedhetetlen ajándék, ami szuper egy piskótatekercsben, vajas kalácson, pohárkémekben és bárhol, ahol egy kis téli hangulatú édességre vágyik a család.

Fagyasztott eperből is elkészíthető, és mégis izgalmas lesz, mert sok remek fűszer kerül bele, ráadásul nagyon gyorsan összedobható. Már csak egy menő üveg kell és néhány falat friss, puha kenyér, hogy leteszteld, milyen lett.

Ünnepi reggeli.
Ünnepi reggeli.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 1 kiló (fagyasztott) eper összevágva
  • 0.5 kiló cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 0.5 mokkáskanál
  • egy fél citrom leve
  • 1 tasak dzsemfix 2:1
  • 1 csésze aszalt vörösáfonya
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze az epret a cukorral, a fűszerekkel és az ízestőkkel, majd mehet hozzá a dzsemfix és a vörösáfonya is. Rotyogjon még néhány percet, és ha elkészült, töltsd üvegekbe, és néhány percre fordítsd őket fejjel lefelé. El is készült a szuper karácsonyi dzsemed, jól fog esni reggelente a két ünnep között neked, és annak is, akinek ajándékba adod.

Abból pedig, ami nem fért bele az üvegekbe, egy kis tejjel (fehér rummal és szénsavas erdeigyümölcs-lével) gyors epres turmix (koktél) készülhet. Hát ezt már csak megérdemli az ember ennyi nehéz munka után. 

Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer! Így tarthatod sokáig frissen az epret: megvan a legjobb módszer!

Ha nálatok sem fogy el egyszerre az eper, ezeket mindenképp próbáld ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Legyen a reggeli pirítós még izgalmasabb szilvalekvárral és füstölt sajttal

A jó házi szilvalekvár és a füstölt sajt tökéletes kombinációt adnak együtt, legyen szó vendégváró falatkákról, vagy éppen a reggeli pirítósról. Már csak egy kevés vaj hiányzik róla, és ha nem számolod a kalóriákat, akkor pár szelet sült bacon is jól áll neki.

2021. augusztus28., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek