Mézeskalácsfűszerekbe forgatott magvak – ebből csomagolj mindenkinek!

A magvak szuperegészséges rágcsálnivalók, ezért tökéletesek vendégvárónak, és egészséges ajándékként is. Főleg, ha egy kis mézeskalács-aromát is kapnak. Nálad még a legnagyobb egészségmániásoknak is jut majd valami különlegesség, ráadásul úgy, hogy negyedóra alatt dobtad össze az egészet.

Ezek a klassz, aromás téli fűszerek nem csak egyetlen sütiben, a mézeskalácsban működnek jól, prímán elférek a viszonylag semleges magvak mellett is. Sós és édes falatkák egyben, úgyhogy nagyon izgalmas nassolnivalók kerülnek majd a csomagba.

GettyImages-157510986
SilviaJansen

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 bögre olajos magkeverék
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér, fahéj, kardamom, csillagánizs (összesen 1 evőkanálnyi)
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ki megajándékozottanként egy-egy bögre olajos magvat a kedvencei közül. Forgasd át a magvakat egy kis felmelegített vaj, só és cukor keverékén, majd még melegen mehetnek rájuk a fűszerek, és keverd el azokkal is. Ha egy kicsit pirítanád, tedd sütőpapírra, és mehet a 180 fokos sütőbe úgy negyedórára. A legfontosabb, hogy adj nekik időd kihűlni, mielőtt becsomagolnád. Ha még érdekesebbé tennéd, néhány aszalt gyümölcsöt vagy egy kis kanál cayenne-borsot is adhatsz az izgalmas mixhez.  

kapcsolódó Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni
Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni

Mindegyik megannyi apró tápanyagbomba, viszont tele vannak kalóriával, szóval csak mértékkel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Mustra