Whiskys-étcsokis trüffel – ajándékba és vendégvárónak is elkészítheted

A felnőttek nagyon fognak örülni egy-egy ilyen finomságnak, ha pedig gyerekek is lesznek, csináld duplán, és alkohol helyett egy kis Nutellával üsd fel a nekik szánt adagokat.

Bonbon, nugát, praliné, trüffel – mondhatnánk, hogy mindegy a neve, de nem lenne igaz, ugyanis ezek mind-mind más édességet takarnak. Hivatalosan bonbonnak azt az édességet nevezzük, ami cukorszirupalapból és hozzá kevert csokoládéból és mindenféle ízesítőből, töltelékből áll – szóval valami töltött finomság. A nugát a pirítottmogyoró-alapú desszerteket jelenti eredetileg, míg a praliné alapja a cukormassza, és eredetileg olajos magvakat tartalmazó, sokszor csokiba mártott finomságot jelentett. A trüffel pedig egy csokoládéalapú, gyakran tejszínes és alkoholos ízesített desszert, ami már nem feltétlenül van bevonva csokival. Főleg nem manapság, amikor ezt a sok fehér csokis, kókuszos, gyümölcsös finomságot is el kellett nevezni valahogy.

Gyerekeknek készítsd Nutellával, vagy karamellsziruppal.
Gyerekeknek készítsd Nutellával, vagy karamellsziruppal.Natalia Khimich

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 20 deka étcsokoládé
  • 15 deka nugátkrémes csokoládé
  • 4 evőkanál whisky
  • 1 deci tejszín
  • kakaópor a forgatáshoz
  • 15 deka tejcsokoládé
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze kis lángon a hozzávalókat, majd amikor langyosra hűltek, robotgéppel keverd krémesre a keveréket. Tedd újra a hűtőbe, és amikor formázható állagú, gyúrj belőlük kis golyókat, és forgasd kakaóporba vagy csokireszelékbe. Ha kicsit édesebben, még különlegesebben szeretnéd, akkor reszelt narancshéjjal elkevert kristálycukorba is burkolhatod.

Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában

Egy kutatás szerint a whisky megvéd a fertőzésektől, és még Jockey Ewing is rosszul itta.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek