Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat, és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

Feldobja az egyszerű húsokat, egy gyors esti szendvicset, házi hamburgert, zöldségköretet, de tökéletes rántotta mellé és egy frissen kifőtt házi tészta tetején is, egy kis mozzarellával. Vágj bele az elkészítésébe bátran, mert egyszerű, dobálós finomság, semmi bonyolult nem lesz benne. Ha ajándékba adod, jobb, ha előre nyomtatsz neki címkét a recepttel, így nem kell majd egyenként leírnod mindenkinek utólag.

Sajtokkal és pirítóssal a  legfinomabb.
Sajtokkal és pirítóssal a legfinomabb.minadezhda

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 evőkanál felkockázott bacon
  • 6 fej lila hagyma, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring, fehér bors, fokhagymapor, mustármag
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kockára vágott szalonnát, majd add hozzá a vajat, a bort és a hagymát. Úgy 10 perc után mehetnek hozá a fűszerek és ízesítők, ezek után adj neki kis lángon 40 percet. (Ha úgy látod, hogy szükséges, pótold a vizet alóla.) Ha elkészült, kóstold meg, és sózd, ha még szükséges, majd mehet egy befőttesüvegbe, ebben legalább egy hétig elláll a hűtőben.  

kapcsolódó Hogyan készül a bacon?
Hogyan készül a bacon?

Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

április20., 10:44

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

május19., 10:24

Bacon, nektarin, mozzarella saláta

Mennyire egyszerű és mégis milyen finom ez a gyors saláta, amivel akkor is sikered lesz, ha eddig még a konyha környékén sem jártál.

június22., 12:52

Mustra