Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat, és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

Feldobja az egyszerű húsokat, egy gyors esti szendvicset, házi hamburgert, zöldségköretet, de tökéletes rántotta mellé és egy frissen kifőtt házi tészta tetején is, egy kis mozzarellával. Vágj bele az elkészítésébe bátran, mert egyszerű, dobálós finomság, semmi bonyolult nem lesz benne. Ha ajándékba adod, jobb, ha előre nyomtatsz neki címkét a recepttel, így nem kell majd egyenként leírnod mindenkinek utólag.

Sajtokkal és pirítóssal a  legfinomabb.
Sajtokkal és pirítóssal a legfinomabb.minadezhda

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 evőkanál felkockázott bacon
  • 6 fej lila hagyma, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring, fehér bors, fokhagymapor, mustármag
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kockára vágott szalonnát, majd add hozzá a vajat, a bort és a hagymát. Úgy 10 perc után mehetnek hozá a fűszerek és ízesítők, ezek után adj neki kis lángon 40 percet. (Ha úgy látod, hogy szükséges, pótold a vizet alóla.) Ha elkészült, kóstold meg, és sózd, ha még szükséges, majd mehet egy befőttesüvegbe, ebben legalább egy hétig elláll a hűtőben.  

kapcsolódó Hogyan készül a bacon?
Hogyan készül a bacon?

Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Bacon, nektarin, mozzarella saláta

Mennyire egyszerű és mégis milyen finom ez a gyors saláta, amivel akkor is sikered lesz, ha eddig még a konyha környékén sem jártál.

2021. június22., 12:52

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

2021. április27., 12:52

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

2021. április20., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Mustra