Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Nem mindegy, hogy levendulaméz vagy levendulás méz a szóban forgó ajándék. Levendulamézet csinálni azért elég nagy vállalkozás lenne, ha nem méhnek születik az ember, de a levendulás ízűt azért érdemes összedobni, ráadásul nagyon egyszerű is. Ajándékba is szuper, és konyhai rutin sem kell hozzá.

Az egészhez nem kell más, csak egy adag (akár patikában, teaként kapható) levendulavirág, egy kis üveg bármilyen méz és egy hét pihenő. Ezek után mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy akár egy különleges melange-ot is készíthetsz vele.


 

Egy jó melage levendulásan?
Egy jó melage levendulásan?Metkalova

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 evőkanál levendulavirág (adagonként)
  • 2 deci méz (adagonként)
Recept idők

Az egész nagyon egyszerű: a szárított levendulavirágokat belerakjuk egy üvegbe, és ráöntünk adagonként 2 deci mézet. Legalább egy hétig állni hagyjuk, majd szűrőn átszűrve áttöltjük üvegekbe. Ennél könnyebben csináljon ilyen menő ajándékot, aki tud. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, diót, mandulát és kandírozott citrushéjakat is adhatsz mellé. 

Nyugtat, illatosít, molyokat űz, mumifikál Nyugtat, illatosít, molyokat űz, mumifikál

Nem csak szép, de elképesztően sokoldalú is az év gyógynövényének választott levendula!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek