Vibrátorológia – A fej-fenék kettősség

Zanza!

Arról a fontos kérdésről, hogy mit kezdhetünk az alulról jövő nyomással, kire (mire) is hat a fenék valójában, és lehetséges-e, hogy a formás hátsóknak külön akaratuk van...

cikk-tipus-vibratorologia

 

vibratorologia-obaku-beszelAz, hogy kire(mire?) hat valójában a fenék, olyan kérdés, amelyik a kettősségen alapul. Ez akkor jön létre, amikor merengünk rajta. Nem hiszem igazából, hogy lenne külön Berni meg lenne a fenék... kivéve persze azokat az alkalmakat, amikor Berni eltöpreng azon, hogy ezt most a feneke akarja-e és összhangban áll-e vajon Berni alapelveivel.

Ha tényleg létezne külön fenék és külön Berni, igazuk lenne azoknak, akik szerint az ember előbb-utóbb áttölthető lesz egy számítógép memóriájába. Nekik Roger Penrose-t ajánlom – a matematikus-fizikus egyértelműen és igen megnyugtatóan amellett foglal állást, hogy Berni egyedülálló minősége teljes mértékben elválaszthatatlan a (meg kell jegyeznem, egyre komolyabb vonzást gyakorló) fenekétől.

Attól, mert valami nem létezik, még okozhat problémát. A problémák túlnyomó többsége ebbe az osztályba tartozik.

Az igazi kérdés: táncolnál-e velem, amikor éppen nem merengesz semmin. Az igazi kérdést természetéből fakadóan nem lehet feltenni. Ha mégis válaszolsz rá, újra a Berni-fenék problémába futunk, és megint nem tudhatjuk, ki cenzúráz kit.

 

UI: Ez tényleg egy kémregény, Berni. Mondd meg nekem, ki benne a kém?

Csak azért jelzem, nehogy félreérts. Nem azért levelezek veled arról, hogy jössz-e velem táncolni, hogy megtudjam, jössz-e velem táncolni, hanem azért, mert jó veled arról levelezni, hogy jössz-e velem táncolni. Azon ritka pillanatokban, amikor nem kérdezem meg, hogy ez Obaku-e vagy az "alulról jövő nyomás", összetalálkozom önmagammal.

 

cikk-tipus-altalanos

Megjegyzés a Vibrátorológiához. Úgy döntöttünk, hogy kicsit közvetlenebbre vesszük a figurát. Eddig hetente szerkesztettük össze a levélváltásokat, mostantól a levelek még forrón befrissülnek a sorozatba.

cikk-tipus-altalanos

« előző rész || következő rész »

 

Blogmustra