fokep2Sokféle vágy, sokféle kielégülés, titkos szenvedély, a normálistól eltérő vonzalom létezik. A kifejezéseket biztosan hallottad már.  De tudod-e pontosan, mi mit jelent?
A Dívány utánajárt, hogy ne kelljen megsemmisülten hallgatnod, ha baráti pezsgőzésen, bulikon vagy épp egy kvízjátékban hasonló szavak kerülnének elő.

 

Van, aki tömött villamoson törleszkedik utastársaihoz, van, aki állatokra vagy idős nénikre, bácsikra gerjed. Találunk olyanokat, akik a mutogatásban élik ki magukat, megint mások a szeretkezés közbeni durva szavaktól pörögnek föl. Perverzió-ábécé a Díványon.

domina-1Domina

A szó latinul úrnőt jelent. A mazochista férfiak női ideálja az erős, büntető domina, aki testileg, lelkileg meggyötri őket, mielőtt szexuális kielégüléshez jutnának. Ennek a meglehetősen gyakori nemi elferdülésnek a hátterében rendszerint az anyához való szélsőséges kötődés található.

 

exhibExhibicionizmus

A nemi eltévelyedések egyik leggyakoribb formája. A „mutogatós bácsik” iskolák előtt gyerekek számára, mások felnőtt nők számára teszik közszemlére a péniszüket.
A törvénybe ütköző magatartás hátterében személyiségfejlődési problémák fedezhetők fel. Furcsa érdekesség: az exhibicionisták többsége házas ember.

 

fetis-1Fétisizmus

Kizárólag a férfiakra jellemző. A pszichoszexuális érés folyamata során a gyermek szexuális fantáziájához bizonyos holmik kapcsolódnak, és a későbbiekben ezek megpillantása vált ki nemi izgalmat. A fétisiszták gyakran szárítóról, szennyesládából lopnak ruhadarabokat vágyaik kielégítéséhez.

 

flagellant-1Flagellantizmus

Lényege, hogy az egyén megkorbácsoltatja magát, vagy ő korbácsol másokat. Az ilyen módon szerzett nemi izgalom bizonyos szerepjátékokkal társul: úrnő–rabszolga, úr–rabszolganő, bíró–bűnös stb. S ezt addig folytatják, míg be nem következik az orgazmus.

 

frottFrottőrizmus

A frottőr a tömött villamoson, buszon azzal ingerli magát – és jut olykor orgazmushoz –, hogy nemi szervét az előtte álló nőhöz nyomja, dörgöli, vagy ha lehetősége van rá, közösülő mozgást végez. Mivel a kiszemelt „áldozat” a legtöbbször fél a megszégyenüléstől, nem tiltakozik hangosan, ez pedig tovább bátorítja az elkövetőt.

 

geronto-1Gerontofília

A gerontofilek – mindkét nem képviselői lehetnek – előszeretettel választanak szexuális vagy szerelmi partnerként náluk sokkalta idősebbeket, gyakran kifejezetten öregeket.
E késztetésük gyökereit leggyakrabban a személyiségfejlődésük során szerzett tapasztalatok és érzelmi tényezők együttesében találhatjuk.

 

koproKoprolália

Nők és férfiak között meglehetősen sokan vannak, akik a szeretkezés izgalmában a nemi szervekhez kapcsolódó illetlen, olykor durva szavakat használnak. Ezt nevezik koproláliának, amely voltaképpen az önajzást segíti, illetve azt jelzi, hogy a személyiség ledönti gátjait, s szabaddá teszi az utat vágyai előtt.

 

perverz-1Perverzió

Nem könnyű meghatározni, hogy a hálószoba mely eseményei tartoznak a perverzió fogalomköréhez. A homoszexualitást vagy az orális közösülést például a század viktoriánus felfogása ide sorolta. Ma mindkettő szabadságjogokat élvez. Néhány ismert nemi elferdülést, közöttük a szadizmust, a mazochizmust, a gyermekek, idősek, holtak felé irányuló vágyakat mindenképpen ide tartozónak tekintjük. Kialakulásukat többnyire az egyén személyiségfejlődési zavarai okozzák.

 

pigmalion-1Pigmalion

Az egykori görög monda szerint Kuprosz király alkotott egy leányszobrot, és annyit gyönyörködött benne, hogy végül beleszeretett. Könyörgésére Aphrodité életre keltette a lányt, akit a király nyomban felségül is vett. A szép történetről kapta a nevét a pigmalionizmusnak jelölt szexuális cselekmény. Már az ókorban is feljegyezték egy szamoszi férfi esetét, aki egy istenasszony szobrát becstelenítette meg. Ma ugyanezen fogalomkörbe tartozik a festményekkel és más emberi képmásokkal folytatott nemi cselekmény.


Dr. Esztergomi László szexológus összeállításából

 

 

hot-left

Kattints ide, ha a Dívány HOT! gyűjtőjére mennél további, témába vágó cikkekért!

Az extrém szex és a fétis gyűjtőoldalát itt találod!

 

Mustra