Mester az intimitásról - Önmagad

mester-az-intimitasrol_szol

„Légy hű önmagadhoz, ez az egyetlen feladatod! Mindenkinek csupán magáért kell vállalnia a felelősséget. Ha te önmagad tudsz lenni, az elég: egy nap azt veszed észre, hogy minden probléma magától megoldódik.”


Az intimitás halála, ha folyton körbetekingetsz, másokat figyelsz, ahelyett, hogy a saját érzéseidre fókuszálnál. A társadalom azt tanítja, rejtsd el, amit érzel, soha ne fedd fel valódi arcodat, csak annak, akivel intim közelségben vagy. De ezzel szép lassan eljutsz oda, hogy már senki előtt nem tudod felvállalni saját érzéseidet: még a szerelmesek is titkolóznak egymás előtt. Így aztán mindenki elszigetelődik.

Ne másokat figyelj hát, hanem önmagad, és hagyd, hogy a felszínre jöjjön bármi, ami benned van! Nincsen nagyobb kockázat az elfojtásnál. Ha elfojtod az érzéseidet, elveszíted az életörömöd, elvesztegeted az életed, megmérgezed vele magad – és a környezetedben élőket is.

A gyermeknek, mielőtt még megértené a valóságot, megtanítják, hogyan rejtse el azt. Így aztán egész élete egy színjátékká, tettetéssé silányul. Csak azért döntünk a képmutatás mellett, mert soha nem volt alkalmunk megízlelni a valóságot. Pedig ha egyszer megérted, hogyan lehetsz igaz, olyan gyönyörű élményben lesz részed, hogy soha többé nem akarsz majd hazudni.

És ha egyszer elkezded az igaz utat, egyre könnyebb és könnyebb lesz haladni rajta. Egy napon pedig azt látod, hogy minden problémád magától megoldódik…

cikk-tipus-altalanos

« előző rész || következő rész »

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra