blackdream-nyitoNéha megkívánod a latexet, kikötöznéd a pasid/csajod, vagy épp csak egy jó partira vennél föl valami ultraszexi ruhát – te tudat alatt bizony belekóstolnál a fétisbe; ezt az interjút ne hagyd ki!

Vagy valahol mégis félsz tőle? Mi az a fétis? Csak a melegek űzik? Mindig folyik vér is? Vagy enélkül is belenyúlhatnál?


Sétálok a nyolcadik kerületben, a fotóssal a megbeszélt interjúra tartunk a Black Dream Extrém Divat, Fétis, SM és Gay Shopba. Málló vakolatú házak sorai között haladunk, néha azon gondolkodom, miért pont ezt a boltot ajánlották, amikor kifejezetten kértem az ismerősöket, hogy valami extrémszex-shopot túrjanak nekem, ne egy lepattant József körútit cidáztatókabinokkal…

Amikor megérkezünk, képbe kerülök: a környék tényleg húzós, de a Mária utca és a Horánszky közé beékelődik egy kis udvar, amely egy teljesen más világ. Pár éve rendbe tette egy vállalkozó, amikor épített egy irodaházat, akkor még bízva a pörgő office-bizniszben. A nyakán maradt, de ez nem lényeges, csak az, hogy ezen a kis – a környékkel ellentétben rendezett – téren fogad minket a BD.

blackdream-vibrator

Az is meglep bennünket, hogy milyen igényes kivitelezésű üzletbe lépünk. Kívülről csak egy diszkrét fekete FÉTIS felirat meg a céglogó mutatja a hatalmas tejüveg kirakaton, hogy jó helyen járunk. Ettől eltekintve az üzlet lehetne egy kisebb bankfiók vagy ügyfélszolgálati iroda is, annyira nem utal külsejével a bent folyó tevékenységre. A tulaj, Mayer András szimpatikus, nyílt tekintetű, az első megkereséskor azonnal beleegyezett az interjúba. Kávéval kínál, aztán beszélgetni kezdünk latexmaszkokkal és bőrpaskolókkal körülvéve. Üzlettársa közben a háttérben az internetes rendeléseket adminisztrálgatja… Csendes nap a hétfő, aznap a bolt zárva van. Jobb is így – diszkrét.

 

blackdream-mayerMi az a fétis?

Ezt mindig megkérdezik tőlünk. Én úgy fogalmaznék: bármilyen tárgy, amely szexuális izgalmat vált ki valakiből. Lehet ez latexszoknya, de focistazokni vagy cipőfűző is. Látod, mi is tartunk, viszik őket rendesen – mutat a lábunknál egy polcra, ahol sárga és fehér, sípcsontot takaró, vastag zoknik és hasonló színű fűzők sorakoznak (…egy pillanatra bevillan Rudi Völler bajusza, de szerencsére gyorsan visszakanyarodunk a témához).


Lapozgattam itt az egyik magazint – egy agyontetovált férfi lóg a plafonra akasztva kb. 20 darab 8 centis acélhorgon, kilyukasztott bőrrel, vérezve. Ez a ti műfajotok?

Amire most utalsz, az ekkora szelete az egésznek – és az ujjaival mutatja a marginális értéket. Van, aki a hardcore vonalon mozog, mint ahogy az élet bármely más területén is. De a fétis, a kötözés és akár a fájdalom szexuális öröm érdekében történő felhasználása ennél sokkal szélesebb terület, nagy része egyáltalán nem extrém, érdemes belekóstolni. Felpezsdíti a szexualitást, és nem csak 40 fölött.

 

Kik a ti vendégeitek? Elég meleg a hely – utalok a törzsközönség szexuális szokásaira rávilágító termékkínálatra. Járnak ide nők például?

Járnak, de persze tényleg nem túl sokan – azt mondanám, legfeljebb 10–15 százalék körüli az arányuk.
A közönségünk meglehetősen vegyes. Sok meleg jár hozzánk, mert a régióban csak mi forgalmazunk egy sor terméket (MisterB, BlackSytle, Fetters, MEO, Creativ Mouldings). De a törzsvendégeink között van jó pár olyan tehetős kliens is, akik gyerekeik kiröppenését követően egyedül maradtak a házban, és feleségükkel elkezdtek játszadozni. Sok olyanról tudok, akik egy alaposan és drágán felszerelt szobát tartanak otthon csak erre a célra, amióta nem kell a gyerekük elől rejtegetni. Van nem egy olyan vásárlónk is, aki otthon visszafogott családi életet él, de a városban több szeretőt is tart, és ott szerelt fel magának helyiséget ehhez. Néha bejönnek párok is válogatni, de az legritkább esetben jelent férj-feleséget. Mindazonáltal reklámainkkal egyértelműen a meleg közönséget célozzuk, ez az egész világon így van, alapvetően belőlük él a fétis mint iparág.

 

blackdream-ostorVisszatérnek a vendégeitek?

Jóformán mindig. Sok jó terméket árulunk, a legjobb klienseink már végigvásárolták gyakorlatilag a teljes kínálatot. Úgy fogalmaznék: aki egyszer bejön hozzánk vásárolni, majdnem biztos, hogy később még visszatér valami másért.

 

Beszéljünk a termékekről, és most inkább a divat és a fétis összefüggésére lennék kíváncsi. Mennyiben viselhetők (és viselik) a nálatok kapható „ruhadarabok” az utcán, partikon, nyilvános helyen?

A kínálatunk egy része – bár kétségkívül meglehetősen extravagáns, ezért feltűnő – hordható partikon. Nyugat-Európában ez megszokott, ha valaki szereti a latexet, a lakkot, minden további nélkül fel is veheti az éjszakai életben. Magyarország ebben inkább sereghajtónak mondható, bár a bevállalósabbak azért már nálunk is lakkba bújnak egy húzósabb partira. A zenekarok, zenészek kezdtek mostanában érdeklődni az extrémebb, de viselhető darabok iránt… (Tóth Gabi énekes Viva Comet-díjátadáson viselt ruhája)

 

Mennyibe kerül a jó bőr- vagy latexruha?

Mi csak minőségi terméket forgalmazunk. A bőringek – például rendőring – vagy a nadrágok 50 ezer forint körül kezdődnek (külföldön a duplája), mindegyik nagyon szépen varrott darab. A neten nem is áruljuk.
A gyártó sem engedné, és aki ilyet szeretne, amúgy is megkérnénk, hogy fáradjon be az üzletbe felpróbálni, mert nagyon nem mindegy, melyik méretet veszi meg. A bőrkabátok ennél sokkal drágábbak, 250–600 ezer forintba is kerülhetnek, mi nem is tartunk belőlük, de persze rendelésre hozatunk. A latex ehhez képes körülbelül féláron megy, 30 ezerért már jó szoknyát vagy topot lehet venni. Ezeket fontosnak tartom megkülönböztetni az olcsó, pár ezer forintos, kínai piacos termékektől, amelyek mindig ráncolódnak itt-ott, a szabásuk valahogy sosem az igazi, az illesztések nem szépek… Nálunk más a minőségi kategória. Húsz nagy gyártót képviselünk az USA-tól, Franciaországon, Belgiumon, Anglián át Németországig – ezek a gyártók a szakma topja.

 

blackdream_tagitoNehéz ilyen boltot nyitni?

(mosolyog) Nem egyszerű. Egyrészt azért, mert a minőségi termékeket gyártó nagy cégek nem szerződnek bármilyen vállalkozással. Ha valaki ilyen boltot szeretne, az a gyártók számára fontos, hogy jól képzett legyen, a termékekről pontos, kimerítő felvilágosítást tudjon adni, egyszóval „témabelit” keresnek – ha keresnek egyáltalán. Nem dobozból árulunk, a vevők rengeteget kérdeznek. A gyártóknak nem érdekük, hogy olyan boltokban árulják termékeiket, ahol a személyzet nem tudja megválaszolni a felmerülő kérdéseket. A gyáraknak nagy piacaik vannak Németországban, Angliában, Franciaországban, csak akkor lépnek be új országokba, ha azt az általuk elvárt minőségben tehetik.

Másrészről azért sem egyszerű, mert ma a közvélemény rendkívül elítélő módon viszonyul a fétishez és a mássághoz. Így már az is egy tortúra, hogy ezzel a tevékenységi körrel vállalkozást indítson valaki.
A bankok formai okokra hivatkozva visszadobják a cég számlavezetését, ha üzlethelyiséget akarsz bérelni, akkor a helyiség tulajdonosa visszalép, amikor megtudja, hogy mivel foglalkozol. Pedig láthatod, hogy a boltunk milyen diszkrét kívülről, és egy kocsmával ellentétben a mi vendégkörünkkel a környéken élőknek sohasem lesz összeütközésük.


blackdream-bilincs

 

A Black Dream fétisbolt

A Back Dream minőségi fétis- és szexjátékkellékeket, extrém divatcikkeket forgalmazó vállalkozás, 2002 óta létezik, bár akkor még csak internetes áruház volt. Magyarország mellett a kezdetektől jelen volt a cég Csehországban és Szlovákiában is. Már indulásakor ígéretes rajtot vett, mivel a régió akkor egyetlen fétiskellékeket áruló üzlete volt. A BD három évig nem tört ki az online világból. Ekkor még csak csomagküldő és raktáráruházként működött, a vendégek nagy része személyesen nem is került kapcsolatba a bolttal. A ma is működő üzlet 2007-ben nyílt meg, itt.

A shop jól néz ki. Nélkülözi a megszokott szexshopos gagyit, olcsó életérzést. Minden nehéz, tömör, minden anyagból van, a fémek csillogása és a fekete uralkodik. A padlólapok is diszkrét eleganciát sugallnak, az üvegpolcok és a vasak hidegsége látszólagos. Pár perc elteltével rájövök, a hely tulajdonosai pont oda helyezik ezt a bizniszt, ahova kell: egyáltalán nem rideg a bolt, gyorsan telik az idő a polcok között. Minőségi darabokat forgalmaznak, ennek ellenére áraik megfizethető szintről indulnak. Nem zavarnak, hagynak nyugodtan turkálni, ha kérdezek, alapos válaszokat kapok bármely eszköz céljáról, működéséről. Nem ajánlanak egy drága, haladó BDSM-usereknek való terméket csak azért, mert többet keresnek rajta. Nincs rajtam nyomás, de kielégítik a kíváncsiságom, ha feltámad. Az eredmény: 15 méter fekete nejlonkötél és egy japán mellbimbócsipesz tulajdonjoga ruházódik rám pár perc leforgása alatt (ajánlom őket bárkinek).

 

black-dream-logo

 

A cikk elkészítéséhez segítséget nyújtott a:

BLACK DREAM Extrém Divat, Fétis, SM és Gay Shop
Budapest, Mária u. 9.
blackdream.hu

 

Fókuszban a fétis, az extrém szex – további cikkek a témában itt!

 

hot-left

Kattints ide, ha a Dívány HOT! gyűjtőjére mennél további, témába vágó cikkekért!