A különböző stimuláló hatású konyhai növények mellett természetesen sok kevésbé ismert afrodiziákum is használatos, ha nem is mind Európában. Legtöbbjük már az ókorban elterjedt volt, és akadnak köztük egészen bizarr alapanyagok is. A csábítás boszorkánykonyhájában főzünk újra.

Ginkgo biloba

Kínában és Japánban szent növényként tisztelik a ginkgo bilobát, így előkelő helyet foglal el az afrodiziákumok között is. A páfrányfenyő az egyik legősibb fafajta a Földön, több mint 240 millió éve zöldell. Ellazítja az izmokat, fokozza a vérkeringést, ezzel növeli a nemi teljesítőképességet. Különösen azokra hat jól, akiknél a szexuális zavart vérkeringési gondok okozzák.

Kávacserje

A kávacserjét a Csendes-óceáni bennszülöttek több száz éve különböző törzsi szertartások során használták, bizonyos meditatív állapot eléréséhez, mivel nyugtató hatást fejt ki, miközben a nyugtatókra jellemző mellékhatásokkal nem terheli a szervezetet. Megszünteti az aggodalmat, szorongást, enyhe euforikus állapotot idéz elő, de az elmét éberen hagyja. Ha a napi stressz akadályozza szexuális életét, érdemes kipróbálni a kávacserjét. Vigyázat: alkohollal, nyugtatóval nem szabad szedni.

Osztriga

A híres Casanova legkedveltebb afrodiziákuma az osztriga volt, amiből minden reggel 50 darabot fogyasztott el, hogy azután gond nélkül bírja a csábítást. A velencei szívtipró szerint legjobb, ha a szerelemesek egymás szájába csúsztatják kemény kagylóhéjukból a még élő állatkát, melynek utolsó rángása is élvezetet okozhat a nyelőcsövünkben. A tenger gyümölcsei tehát tökéletes afrodiziákumok, magas fehérje, foszfor- és jódtartalmuk ugyanis jó hatással vannak a potenciára és serkentik a nemi vágyat. Nemcsak az erekció meghosszabbítására, hanem az impotencia és frigiditás megszüntetésére is használják.

Kőrisbogár

Az első írásos feljegyzések a kőrisbogár áldásos hatásairól az ókorból kerültek elő. Használatát már említi Hippocrates, Paracelsus és Plinius is. Egy római uralkodónő, Lívia (Kr.e. 58- Kr.u. 29) az összetört bogarat az uralkodócsalád más tagjainak ételébe keverte, így keltve bennük nemi vágyat. Az így kialakuló kompromittáló incidenseket használta fel ellenük. 1772-ben a híres-hírhedt de Sade márki a bogárból ánizsos süteményt készített. Ezzel kínálta meg az orgiáin részt vevő örömlányokat, akik erotikus túlfűtöttség helyett gyakran inkább rosszulléttel küszködtek. A kőrisbogár, amely egyfajta csótány, porítva kirobbanó vérbőséget idéz elő, de oly mértékben izgatja a húgyutakat, hogy akár halált is okozhat. Ha túl nagy mennyiségben jut a szervezetbe, ún. priapizmust okoz. Az elnevezés a férfias erőt megtestesítő görög isten nevéből (Priapus) származik. Ilyen esetben a pénisz kórosan megmerevedik és ez az állapot napokig, sőt hetekig eltarthat, és nem társul hozzá nemi vágy, úgyhogy csak óvatosan a kőrisbogárral.


Tigrispénisz, medvehere

Sajnos számos olyan népi hiedelem ismert, amely ártatlan állatok lemészárlásához vezet, akár napjainkban is. A földgolyó számos országában hisznek különféle állatok nemi szervéből, vagy más testrészeiből készített afrodiziákumok vágyfokozó erejében. Bár a tigris- vagy gorillapénisz, medvehere, szarvasagancs hatását a tudomány nem igazolta, mégis számos nép alkalmazza a vágyak feltüzelésére.Ilyen az orrszarvú agyarpor is, amelynek nagy keletje van Ázsiában, sőt nagyobb Amerikai városokban is hozzá lehet jutni. Ezek a „vágyfokozók" persze csak az orvvadászok és a kereskedők pénztárcáját duzzasztják, semmi mást.

Folytatjuk

Mustra